Szedheti az "Aflamin"-t?

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Feleségem a következő gyógyszereket szedi: Bisoblock 5 mg, controloc 40 mg, Normodipine 5 mg, Trombex 75 mg, Atoris 40 mg, Quamatel 40 mg, Frontin alkalmanként.Ezeket a gyógyszereket, egy 2013 decemberi infarktus gyanú után szedi, illetve szedett még vérhígítót s katéterezték is a szívet, de jelenleg ezek a gyógyszerei.Refluxos is. Májbiopszia negatív! Mivel a jobb lábán a térd alatt s körül fájdalom jelentkezett kb. 3 hónapja orvoshoz fordultunk, az "Aflamin" 100 mg-os gyógyszert írta fel. A tudnivalókban olyan kritériumok vannak ami miatt kérdezném, hogy szedheti -e az Aflamint? Köszönettel várom válaszát, Üdvözlettel: Stengetz

▼ hirdetés

Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszerszedés témában

Kedves Kérdező! A refluxbetegség, valamint a vérzés kockázatának növekedése miatt, melyhez a Trombex is hozzájárul, az Aflamin nem a legjobb választás. Ami nem egyértelmű számomra, hogy a felesége három hónapja folyamatosan szedi-e az Aflamint. Általánosságban elmondhatom, hogy mind az Aflamin, mind az ehhez hasonló szerek (nem szteroid gyulladásgátlók) tartós szedése nem javasolt. Ha szedése feltétlenül szükséges, az a néhány hetet ne haladja meg.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea
belgyógyász, háziorvos, geriáter
Online kérdésfeltevés - Webbeteg.hu
Kérdés: 2014. szeptember 24., 14:37 ; Megválaszolva: 2014. szeptember 30., 18:21

CIKKAJÁNLÓ
Készülj fel a második hullámra!
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
Nem is gondolnánk, hogy sokszor a gyógyszeres terápiák beállítása azért fullad kudarcba, mert táplálkozásunk olyan mértékben módosítja a gyógyszerek hatását a f...
A teratosz görög szó, szörnyszülöttet jelent. Az orvostudományban teratogénnek nevezzük mindazokat a hatásokat, amelyek veleszületett fejlődési rendellenességek...
Életem végéig gyógyszert kell szednem?, Én nem szeretem a gyógyszereket!, Félek a mellékhatásoktól! - Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel számtalanszor fordulna...
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Jó napot az mrvizsgálaton ezt a diagnogist kaptam. Klinikum/kérdés: Az anamnézisben jobb oldalra sugárzó derék fájdalom szerepel. Az ágyéki gerinc MRI vizsgál...
2013 ban műtöttek boka porc pótlással. Nèhány èvre rá ismèt visszatèrtek a fájdalmaim. Èles elviselhetetlen a fájdalom. Csináltatt MRI vizsgálatot.Szeretnèk vèl...
Tisztelt Doktornő! A tegnapi napon fájdalmat kezdtem el érezni az egyik nyaki csigolyám környékén. Nem tudom, hogy lehet-e kezdődő nyaki gerincsérv, vagy hason...
Dr. Holnapy Gergely adjunktus úrnak Tisztelt Adjunktus Úr ! Évtizedek óta talpbetétet hordok. Múlt év szeptemberében új , másféle ( Dakar tehermentesítő funkc...
A WHO állásfoglalása szerint acondroitin és glucosamin sulfát között interakció van.Kéedezném ezzel kapcsolatos véleményét. Köszönettel:Becz BenőnéProen...