Mandulagyulladás

Tisztelt doktornő/doktorúr! Szeretnék tanácsot kérni. kb.1, 5 hónapja van folyamatos mandulagyulladásom. Először a torokváladék tenyésztés Haemophilus influenzae baktériumot (sok telep), a második tenyésztés 2 héttel később Strepptococcus c csoportot (sok telep) mutatott ki. Írtak fel rá1-1 hét eltéréssel: Tavanic 500-at, Augmentin duot, Zinnat 500-ast 2 dobozzal. Nincs semmi változás. Lázam nincs és fájdalom mentes, de a manduláim vérbővek, hegesek expressióra híg váladék ürül belőle. Mi a megoldása a baktérium elpusztításának? A segítséget előre is köszönöm!

▼ hirdetés

Dr. Rákóczi Éva válasza a Mandulagyulladás témában

Tisztelt Hölgyem! A vegyes flórára utaló váladék tenyésztés jellegzetes klinikai tünetek nélkül nem feltétlenül szorul kezelésre. Sokkal inkább javasolt az immunrendszer vizsgálata. Ha azonban súlyos visszatérő klinikai tüneteket okozó mandulagyulladása van, a szövődmények kivédése érdekében tanácsos kikérni egy fül-orr-gégész véleményét az esetleges mandula eltávolitás szükségesséről.

Kérdés: 2011. január 20., 20:18 ; Megválaszolva: 2011. január 22., 18:12

CIKKAJÁNLÓ
Az urológus is csak ember
Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
Hüvelyfolyás és terhesség
Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
A torok és garat gyulladását számos kórokozó kiválthatja. Leggyakoribbak a légúti vírusok, amelyek többnyire csak a képletek lobosságát okozzák, bár egyes esete...
A garat- és orrmandulák gyulladásos betegségei közé tartozik az akut mandulagyulladás, a krónikus mandulagyulladás, a mandulakő és a mandulák megnagyobbodása. C...
A gégén belüli anatómiai viszonyok szűkebbek, a nyálkahártya laza, vizenyőképződésre hajlamos, és ezért gyulladás következtében a keresztmetszet még jobban besz...
Kérdések és válaszok: Egyéb
Tisztelt Doktor Úr! Nyáron vastagbél tisztító kúrát csináltam, ami után hasi fájdalmak kezdődtek a bal alhasban, de nem étkezéssel összefüggésben inkább sétával...
Tisztelt doktor úr. A kérdésem a következő lenne a doktor úr felé , áprilisban fogászati kezelés után kaptam antibiotikumot attól hasmenésem lett , ez tartott ...
Kedves Doktor Úr! Az alábbi biopszia eredmény értelmezésében kérem segítségét: 1-2. Prostata részletek közül a bal oldalon, 4 mintában daganatszövet van. A d...
Tisztelt Doktor Úr! Most egy olyan panaszom van, hogy a köldököm körül égő érzést érzek. nem fáj,hanem kifejezetten ég. Hasi ultrahangra mentem el. az teljese...
Tisztelt Doktor Úr! 36 éves nő vagyok, kb. két hónapja különböző intenzitású fájdalmat érzek a bal bordaív alatt. Ülő helyzetben és étkezések után a legrosszabb...