Böjti burgonyaleves
Hozzávalók:
- 12 dkg krumpli (kettő közepes)
- 1 sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- snidling
- majoránna
- köménymag
- 2 teáskanál petrezselyemzöld
- 1 bio zöldségleveskocka
- víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a leveskockát. Feldaraboljuk a zöldségeket apróra és a zöldségleves-lében megfőzzük (10-20 perc alatt) a fűszerekkel együtt. A kész levest leszűrjük, a zöldségeket szűrőn átpasszírozzuk, vagy leturmixoljuk. A lét és a pépet összekeverjük, petrezselyem-zölddel ízesítjük.
Hasonló receptek
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Szalonnás újburgonyaleves
Leves, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes