Szalonnás újburgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg újburgonya
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • liszt
  • olaj
  • tejföl
  • őrölt bors

Elkészítés:

Először is vágjuk apró kockákra a szalonnát és kevés olajban futtassuk meg. Szórjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és az egészet pirítsuk aranybarnára. Ezen a hagymás szalonnán dinszteljük aztán meg a felaprított zöldségeket és ha már félig jók, a burgonyát és a paprika kockákat is. Öntsük fel vízzel, majd amikor a zöldségek megfőttek, egy jó pirospaprikás rántással rántsuk be. Ha szeretjük a tejfölt, azzal kínáljuk.

Hasonló receptek

Mandulás spenótleves

Leves, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Búzaleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti leves

Leves

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: