Puncs szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 7 db egész tojás
  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg fruktóz
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • 3 csomag Dr.Oetker diétás puncs pudingpor
  • 1 csomag Dr.Oetker diétás vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg Delma light margarin

Elkészítés:

A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.

Hasonló receptek

Túrótorta

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Házi joghurt

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Kalács lisztérzékenyeknek

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: