Túrótorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 80 dkg natúr túrókrém
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg xillit vagy eritrit
  • 2 dl tejszín
  • 2 zacskó zselatinfix

Elkészítés:

A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.

Hasonló receptek

Almás fánk

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Cseresznyés jégdesszert

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: