Almás fánk

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Fél dl víz
  • 10 dkg Ráma margarin
  • 15 dkg rétesliszt
  • 3 db tojás
  • 60 dkg alma
  • 5 dkg diabetikus baracklekvár

Elkészítés:

A vizet a margarinnal felforraljuk, miközben folyamatosan kevergetjük, beleadagoljuk a lisztet. A tűzön hagyjuk, tovább keverjük mindaddig, még a tészta az edény falától el nem válik. Ha kész, levesszük, és langyosra hűtjük, majd egyenként beledolgozunk három tojást, és simára dagasztjuk.Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és nyolc egyforma négyzetet vágunk ki belőle. Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk, és a lyukakba baracklekvárt csepegtetünk. A négyzetekbe egy-egy almát helyezünk és a tészta négy csücskét összefogva belecsomagoljuk az almákat egy kivajazott tepsibe. Egymás mellé helyezzük őket, és előmelegített sütőben 5 percig teljes lángon (a legmagasabb hőfokon), majd takarékon pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Joghurtfagyi

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fonott kalács teljeskiőrlésű liszttel

Desszert, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Mézes őszibarackkrém

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: