Kalács lisztérzékenyeknek

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 dl tej (1,5%-os)
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg cukor (vagy szorbitol)
  • 1 evőkanálk olaj

Elkészítés:

Kevés langyos tejbe beáztatjuk az élesztőt. A kukoricalisztet, a rizsliszttel, a margarinnal, a maradék langyos tejjel, a tojássárgájával és a tejbe áztatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Kevés sóval és a cukorral (vagy cukorpótlóval) ízesítjük. A tésztát hólyagosra jól kidolgozzuk, majd olajjal kikent formába téve meleg helyen kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 1 órán keresztül sütjük. Cukorbetegeknek érdemes a kalács súlyát még egészben megmérni, hogy követni tudják az elfogyasztott kalács szénhidrát-mennyiségét.

Hasonló receptek

Somlói galuska

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Habcsók (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: