tüdőembólia

tisztelt doktor ú, doktor nő. A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Ki kaphat tüdőembóliát? lehet ezt örökölni? vagy állhat valami előzmény a hátterében? Én nagyon hajlamos vagyok bebeszélnni magamnak betegségetek közel 20 évesen. 3 hete tüdőgyulladásom volt rocephin injekciót kaptam klabax-al aztán múlt héten végig fájt a mellkasom nagymamám két utcával lejjebb lakik mire oda le sétáltam alig kaptam levegőt, zsibbadt a karom. felmentem a háziorvoshoz ő ekg-t csinált azt mondta minden jó a mellkasom és a vállam a hátam pedig azért fáj, mert le vannak tapadva az izmok és mozgatnom kell írt izomlazitó kenőcsöt és tablettát vissza küldött röntgenre ahol azt írták a papiromra, hogy heveny bronchitis amit 3 hete is ráírtak. már közel három hete tart a mellkasi fájdalom és félek, hogy valami komoly bajom lesz. válaszát előre köszönöm.

▼ hirdetés

Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A tüdőgyulladás természetes velejárója a fizikai terheléskor jelentkező nehézlégzés. A tüdőembólia, a tüdőben lévő erek elzáródása, amit a szervezetben valahol képződött vérrög okoz, ami az erekben továbbsodródik. Vannak genetikai eredetű betegségek, amik hajlamosítanak tüdőemboliára, de ezek nem gyakoriak. Ezen kívül, érbetegség, szívbetegség, vagy műtét előzi meg a tüdőembolia kialakulását. Ne aggódjon, az Ön esetében nem kell embóliától tartani. Üdvözlettel:

Dr. Hangonyi Csilla
Dr. Hangonyi Csilla
tüdőgyógyász, allergológus
Tőle szeretnék kérdezni
Kérdés: 2013. november 05., 13:10 ; Megválaszolva: 2013. november 07., 20:59

CIKKAJÁNLÓ
Füstmentes jövő?
Új - Távkonzultáció
Az angina pectoris típusosan a bal mellkasfélben, a szegycsont mögött jelentkezik. A fájdalom nyomó, szorító jellegű, mintha prés alatt lenne a mellkas. Az angi...
A szervezet a fájdalommal jelzi, hogy valami nincs rendben. Remélhetőleg elég harmóniában él a szervezetével ahhoz, hogy felismerje, a fájdalom mikor csak a köl...
Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelent...
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Üdv.fiamnal kb.egy jó fél éve nyelvvizsga elött jelentkezett a gyomorideg,pánik,szorongás. Ami remegés.szapora szívverés..gombóc gyomorban. Azóta is többször el...
Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Ebben a hónapban érettségiztem, és mivel maximálista vagyok rengeteget készültem rá. Viszont egy ideje...
Tisztelt Doktornő! Másfél éve szedek Escitil antidepresszánsbol fél szemet, 5mg-t a 10mg helyett (plusz minden nap egy szem 0,25os Frontint elalvás előtt, de ez...
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy 24 éves egyetemista vagyok. Ritkán szoktam dohányozni és alkoholt fogyasztani, de ezen kivül egészségesen élek, vitaminokat ...
Tisztelt doktornő! 5 napja szedem a ductilia nevű gyógyszert és jelentkeztek mellékhatások. Hányingerem van, nagyon izzadok, éjjel csak xanax-tól xanaxig alszo...