Orvos válaszol összes kérdés: összes

Összes kérdés a(z) összes témában

Gyakori kérdések a(z) összes témában

D vitamin túladagolás

2020-04-04 13:14:53
Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék hogy felírt D vitamin tablettában menyi az ajánlott egy napi adag felnőtt számára,? D vitamin hiányt állapítottak meg nállam vérvételkór, de nagyon félek a túl adagolástól. Nekem a Bioextra d3 3000 NE t írták fel. Mennyi az a mérték napi adagban, amiről már túl adagolásról beszélünk. ? Olvastam túl lehet adagolni. Kölcsön hatás várható e a szedett gyógyszereimmel? Köszönöm Üdvözlet

Lelet kiértékelés

2020-04-03 18:53:25
Tisztelt Doktornő! Egy ideje a jobb fülemben suhogást érzek, kicsit olyan, mint a szívdobogás, nagyon zavaró. Fül-orr gégészeten voltam, kicsit gyulladt dobhártya, használjak orrspray-t. Ma volt mr vizsgálaton, a következő az eredmény, kérem, írja meg, mit gondol, van-e bármi, ami miatt aggódnom kellene, vagy rendben van az eredmény. Más panaszom nincsen. Középvonali, szimmetrikus kamrarendszer. A külsõ és belsõ liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelzõ értékû jeleltérés nem látható. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az SWI sorozaton vérzésre jellemzõ jelmentes terület nem azonosítható. Az intracranialis MRA felvételeken szignifikans stenosis, aneurysma nem ábrázolódott. A jobb arteria vertebralis gracilis, proximalis fele nem azonosítható, variációt mutat. A bal arteria vertebralis a domináns, elongált, a nyúltvelõt bal oldalon ventralisan modellálja. A venas sinusok érdemi jeleltérés nélkül. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A melléküregek és pyramis csontok légtartóak. Bal oldalon a rostasejtek területén kisfokú nyálkahártya duzzanat ábrázolódott Vélemény: -------- A vizsgálat pathológiás állományi eltérést nem igazolt. Elongált, a nyúltvelõt modelláló bal a. vertebralis. Ethmoiditis grad. min. Köszönöm szépen!!

Autoimmun betegség a koronavírus járvány alatt

2020-04-03 18:52:49
Jó napot kívánok Doktornő/Doktorúr! Van egy negyven év körüli női családtagom, aki autoimmun beteg. A kérdésem az lenne, hogy a korona vírus járvány alatt ő a veszélyeztetett kategóriába tartozik-e? (mint például az idősek vagy a krónikus betegek) Válaszát előre is köszönöm!

Oldalam faj nyilall lüktet a szívemnél

2020-04-03 17:57:01
Üdv! Szeretnék érdeklődni, hogy amit érzek az a szívem vagy csak beszorult a levegő vagy estleg egy becsípődés okozza? 2 napja kezdődött még akkor enyhe fájdalom a mellkasom bal oldalán ami akkor lett intenzívebb leginkább, mikor kifújtam a levegőt. Ez a szűrő nyilalló fájdalom mára már állandó lett nem bírok hason és a bal oldalamon feküdni, mert akkor nagyon Fáj és ez levegővételnél is fokozódik vagy ha lehajolok És már fel sugárzik a nyakamba is.

colitis ulcerosa tanácsok

2020-04-03 09:34:24
Tisztelt Dr. Plósz János! Nagyjából 1,5 éve colitis ulcerozás beteg vagyok, a betegség diagnosztizálása azonban 2019. júniusában történt. Addig több helyen megfordultam, mivel gyakorlatilag teljesen ismeretlen volt a betegség számomra, nem tudtam hova forduljak a panaszokkal. Nyár elejére eléggé legyengültem, súlyt is veszítettem (bár nem volt jelentős). A 2019. július végére megérkezett kolonoszkópia eredmények szerint 30 cm-es műszerhosszig szövettannal igazolt a colitis ulceroza gyulladás. Azóta változó gyógyszeres kezelésen vettem részt. Kezdetben napi 1x Pentasa granulátumot szedtem (2019 november végéig), később mivel panaszaim csak ideiglenesen szűntek meg áttértünk napi 1 cortimentre és 2 Pentasa granulátumra. 2020 január végére a gyulladásom a laboreredmények szerint megszűnt. A labor megállapítása szerint a "vérképe rendezett, gyulladásos paraméterek, ionok normális tartományban vannak". 2020 január vége óta tartom a napi 1 cortiment és 2 pentasa szedését. A székletürítésem (vérrel, nyákkal) a labor vizsgálat óta (2020 január vége) március közepéig napi 2, ritkábban 3 alkalommal volt, heti egyszer pedig néha előfordult görcsösebb ürítés. Amióta házi karanténban vagyok kicsit rendszertelénné vált, valószínűleg a megfelelő mennyiségű mozgás hiánya miatt. Korábban és most is tapasztalom, hogy stresszhelyzetben nagyon gyakran ingerem van, és ilyenkor szinte csak vér ürül. A kérdésem az lenne, hogy a fenti kezelés mellé mivel lehetne még elősegíteni a betegség tüneteinek lecsökkentését? Természetesen a betegség kapcsán mellőzendő ételeket (tejtermékek, csokoládé, zsíros, olajos ételek) kerülöm. De ezen felül mi az amit tehetnék még? Van-e esetleg olyan kezelés, ami a tüneteket teljesen megszüntetheti? Egyáltalán várhatom-e ezt? A stresszhelyzetben előforduló ingerenciát hogyan tudnám lecsökkenteni? Köszönöm előre is a szakmai véleményét és válaszát! Üdvözlettel

Fejfájás, szédülés

2020-04-02 22:00:42
Egy cserép 3m magasból a fejemre esett. Akkor vérzett is a fejem. A baleset után 4 nappal szédülés fogott el, és fejfájás, ami azóta is tart. Elmentem egy kórházba, ahol megröntgenezték, de nem mutatott ki semmit. Más vizsgálat nem volt. Mit válthatott ki az ütés? Maradandó károsodást okozhatott?

Koronavírus veszélyeztetett?

2020-04-02 21:12:43
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves lány vagyok,Gilbert-szindrómám van,az lenne a kérdésem hogy koronavírus járványban veszélyeztetettek közé tartozom-e?

Piros foltok a szájban az alsó ajkon

2020-04-02 17:20:15
Pár napja vettem észre apró piros foltokat amelyek nem fájnak és nem is külső behatás eredménye. (megégetés) apró hólyagszerű duzzanat is látható. Kérdésem hogy ez igényel e részletesebb kivizsgálást esetleg a képből megállapítható e hogymi a teendő?

Menstruációs zavar

2020-04-02 12:23:59
Tisztelt doktor úr.28 napra szabalyosan jott meg a mensesem azonban stressz ért igy a kovetkező 3 napon nem volt vérzés.ujabb 2 napon erős volt.eltelt 4 nap most és ujra kezdődött rendes mensesként.4 honapja baratcserjét szedek, c, d, e vitamint most es palastfűteát.elegendő ez? A stressz miatt felborulhatott a ciklus hogy egymas utan jött meg ketszer?

bedagadt fityma,

2020-04-02 10:49:59
Üdvözlöm! A problémám a következő:4 napja heves szexualás aktust létesítettem a párommal, másnap a péniszem tövében enyhe lüktető fájdalomra lettem figyelmes, ezt követő nap a fitymám is bevolt dagadva, és érzékeny is.Interneten alapján kitapogattam ,ha jól érzem akkor valamelyik háti véna érzékeny. tegnap csináltam kamillás borogatást, de nem javult. páromnak nincsen semmilyen betegsége, nemrég volt kivizsgáláson. köszönöm válaszát.

Mi lehet ez a mozgás?

2020-04-01 19:28:53
Jó napot! Pár hete érzek valami mozgást a hasamban, mi lehet ez? Csak egy ilyen apróbb pukkanás szerű talán, nem belülről rúgás féle. Terhes nem lehetek szerintem, bár 6 hónapja volt egy megszakításos együttlét a barátommal (másnap megjött a havim), viszont azóta megjött normális módon a menzeszem (32 napokra, 6-7 napig tartott) és 3 terhességi teszt is negatív lett. (November elején volt a dolog és februárban is neg. lett a teszt.)

Méhszájseb diagnózis

2020-04-01 13:43:41
Kedves Doktor Úr! 29 éves vagyok, 2012 óta évente járok rákszűrésre, 2018 májusában volt az utolsó, mindegyik negatív cytologia, méhszájsebbel kezeltek (nem komoly, 2018-ban már nem volt vele gond). Most 2020 márciusában alhasi fájdalmakkal és némi hüvelyi folyással kerestem fel nőgyógyászt és az alábbi diagnózissal távoztam a kolposcopia után: "BC zónára terjedő tagoltság, leukoplakia. körkörösen a mellső ajkon a boltozatra is kiterjedő jódnegatív terület". A Doktornő nem részletezte különösebben, de mondta, hogy eléggé kiterjedt a méhszájseb, "nem tetszett neki". Többször is kérdezte, hogy biztosan nem voltam-e lázas a napokban. A mellette lévő folyásra fluomizint kaptam, majd menzesz után mehetek vissza cytologiára a megfelelő ph visszaállítása után. A kérdésem az lenne, hogy a méhszájseb tulajdonságai alapján (kiterjed, tagoltság, leukoplakia) számíthatok-e nagy valószínűséggel méhnyakrákra, vagy ahogy egyelőre a diagnózisom is mondja "leukoplakia cervicis uteri", Dr. google szerint ez egy rákmegelező állapot. Helytálló ez a kifejezés? Rákmegelőző állapot? Kezelhető ez, hogy ne befolyásolja a gyermekvállalási szándékunkat? Elképzelhető, hogy későn került kezelésre a méhszájsebem és ez már egy elfajult dolog? Lehet ez még egy "mezei" méhszájeb is akár, komolyabb következmények nélkül? A fluomizilt elkezdtem, reggel némi maradvány távozott, ami enyhén barnás/véres volt. Ez is elég vészjósló számomra (pedig már eleve nagyon aggódom), de olvastam, hogy a kúp is okozhatja, illetve a méhszájseb is vérezhet. Az alhasi fájdalmaim miatt volt hüvelyi ultrahang is, ahol valamiféle képletet látott a doktornő, szerinte lehet, hogy csak a sárgatest, megvárjuk a következő menstruációt. Az UH képét csatolom. Köszönöm előre is a válaszát.

TOT szalag műtét után

2020-04-01 11:37:07
Tisztelt Doktor úr/Doktornő 6 héttel ezelőtt volt TOT szalag beültetésem. Műtét után egy héttel visszakerült a katéter nem ürült ki a hólyagom. Azóta is nehezebben megy. kérdéseim: - nem sugárban jön a vizeletem, inkább csak folydogál - szexuális együttlét férjemmel elég furcsa volt, mert mintha érzéketlen lennék ott belül. Nem éreztem férjem nemiszervét (eddig szexuális életünkkel semmi gond nem volt, tökéletes volt). Eleinte féltem, hogy fájni fog de semmit nem éreztem az hogy bennem lenne. Ezek a panaszok, vizelet, szexuális téren a panaszok javulni fognak, ezek normálisak ennyi idő elteltével? Köszönöm válaszát

Nem múlló garatgyulladáso

2020-04-01 10:24:14
Tisztelt Dr. Úr! Több mint egy hete fàjt a torkom. Múlthéten orvosnál voltam. Savulin 500 mg gyógyert írt fel. 7 napig szedtem nem múlott el a garatgyulladásom. Fehéres hab szerű válladék volt a garatfalamon. Nehéz légzèse, légszomjam is volt. A héten vissza mentem mert nem múlott a garatgyulladásom, úgyanúgy piros volt 5 db-os Savulin gyógyszert írt fel az orvosnő és Suspensio Terpini-t. Ha nem javulna a garatgyulladásom mit tudok tenni, hova tudok fordulni? Mi okozhatja ezt? Koronavírus fel sem merült mert nem volt magas lázam ès nem köhögök szárazon folyamatosan. Válaszát vàrom! Köszönettel: Balázs

Fogamzásgátló mellett fogyasztószer

2020-04-01 09:50:15
Üdvözlöm! Az iránt szeretnék érdeklődni Öntől hogy most már lassan 6 éve fogamzásgátló tablettát szedek(Dienille) és szeretnék a testsúlyomból csökkenteni és szedni szeretnék fogyást elősegìtő szert (Slimfit) kapszulát. Azt szeretném kérdezni hogy a két szer szedhető egymás mellett? Mennyi időnek kell eltelnie hogy a fogamzásgátló után bevehessem a fogyást serkentőt?? A fogamzásgátlót reggel 8kor veszem be, a Slimfit kapszulát evés előtt kell bevenni, akkor ebéd előtt és vacsora előtt bevehetem már?? Várom válaszát! Orsolya

Morajlás

2020-03-31 21:57:39
Tisztelt doktor úr!Azért irok önnek mert már nem tudom mit tehetnék..Minden szakrendelés szünetel én pedig idegeskedek azon ,hogy mi bajom lehet.Voltam füll or gégészeten..de az orvos azt mondta nekem,hgy el van dugulva a fülem kimostam..A panaszom fül morajlás ami a bal fülemet érinti..ha rá fekszek elmúlik at az érdekes hgy bizonyos fej tartáskoe jelentkezik bizonyos mozdulatokra..pl ha lefele hajtom a fejem vagy úlök.. vérnyomásom tökéletes majdhogy nem.még alacsony..nem dohányzok..kvt mértékell iszok.Azért vagyok meg ilyedve mert félej hgy nem e az agyammal vam baj..Sehol nem olvastam hasonlot hgy bizonyos fejtartáskor hallja ezt...olyan morajlo lüktető mint ha a szél fujná.. Mi lehet ez?kérem segitsen.. Semmilyenn szakrendelés nincs és nem akarom,hgy ez legyen a vesztem!várom válaszát előre is köszönom tudom látatlnabol nehéz...

hasi problémák, vastagbél, végbél

2020-03-31 20:47:48
Üdvözlöm, testvérem betegsége miatt fordulok Önhöz. Január végétől már átesett néhány vizsgálaton, de a Covid-19 miatt ez félbeszakadt. Panaszai: 3 hónapja alhasi fájdalmak jelentkeznek. Székletürítési nehézségek miatt először Laevolac szirup, majd 2-3 hét után keserűvíz alkalmazása, amit azóta sem szüneteltetett. A fájdalmak mellett probléma, vagy éppen az okozza a fájdalmakat, hogy a bélgáz sem távozik, csak akkor, ha a keserűvíz kifejti a hatását. A has nem puffadt, a teltség érzet, a nem görcsös fájdalmak miatt mégsem mer étkezni rendesen. Étvágya egyébként jó, kívánja az ételt, de reggelin kívül ritkán eszik mást is. A reggelije általában 1 szelet toast kenyér, 3-5 dkg valamilyen felvágottból áll. Folyadékfogyasztása napi 1-1,2 l mentes ásványvíz, ami szintén kevés, de állítja, hogy ivás után ugyanúgy kínozzák a szelek, mint étkezés után. Órákon át tartó böfögések, és fájdalmak miatt kevés, pár órás alvás nem kielégítő. Általános fáradtság, kimerültség miatt depresszív tünetek.

Piros folt a makkon

2020-03-31 18:13:04
Szép napot! Az lenne a panaszom, hogy egy piros folt van a makkomon a peremhez közel. Kb 0,5-1 éve. Nem viszket, nem érzékeny. Még soha nem volt nemi aktusom. Esetlegesen nyállal kerülhetett rá gombás fertőzés ezért canesten krémmel kenem már 10 hete napi 2x, de ez idő alatt nem tapasztaltam változást. Tudna ajánlani más készítményt a kezelésére?

erdekes sperma

2020-03-31 18:09:02
Tisztelt Doktor! Mostanság furcsává vált, h ejakuláció után megmosom a nemi szervem, de pár óra múlva ha megnézem olyan mintha semmit nem mostam volna le, ráadásul olyan, mintha a tej megsavanyodna, büdös lesz és darabos. Olyan is van, hogy napokig nem csinálok semmit, de mégis esti fürdésnél észreveszem, mi lehet ennek az oka? Olvastam akk lesz sűrű és darabos, ha kevés a folyadékbevitel, lehet ez is gond leheg nálam, esetleg, hogy sokszor vagyok susogó anyagú rövidnadrágba, amit ha leveszek akár negyed óra múlva, szédizzadom. Várom szíves válaszát! Köszönettel

Végbél daganat.

2020-03-31 15:11:28
Tisztelt Dr. Plósz János Úr! Kb. 3 hete fáj hasam a bal oldalon. A végbelem meg nyom és közbe vérzik is. Január végén voltam vastagbélszűrésem ahol polipot távolítottak el és azt mondták 1,5 év múlva menjek ismét tükrözésre. Nem tudom, hogy nem vehették észre, ha esetleg gond lenne a végbél tájékon. Február óta nagyon fájnak a lábaim, főleg éjszaka. Volt amikor annyira fájt a térdem, hogy utána vettem észre, hogy a hajlatba véraláfutás lett, ami most kb. 1,5 hónappal később felszívódni látszik. Elmentem a háziorvoshoz aki azt mondta, hogy kidörzsölte a farmernadrág és krémet írt fel rá. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy mi okozhatja a tüneteimet, mivel a családunkban halmozottan fordult elő a végbél daganat, ezért jártam én is rendszeresen szűrésre, hogy megpróbáljam megakadályozni a nagyobb bajt. Várom megtisztelő válaszát, hogy merre fele induljak kivizsgálásra, ebben a korona vírusos időben, amikor egy orvos sem rendel sajnos.
Első1 2 3 4 Utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!