Orvos válaszol összes kérdés: összes

Összes kérdés a(z) összes témában

Gyakori kérdések a(z) összes témában

Használhatom e...?!

2019-10-12 13:05:05
Kedves Doktornő! Két-három éve merevedési problémákkal küszködöm! Mindkét bokám elszíneződött,édesanyámtól örökölt értágulataim okán és a véna billentyűim pedig nem zárnak! Magas pulzusomra(110-120)kaptam hároméve Nebivolol Sandoz 5mg-os készítményt amiből napi 2,5mg-ot szedek így és heti háromszori úszással normalizálódott a pulzusom! A vérnyomásom 110 és 130-szisztole közötti tartományokban mozog nos a kérdésem az lenne,hogy szedhetek e 25 vagy 50mg-nyi Viagrát néha vagy 10mg-nyi Cialist szintén csak néha! Azt olvastam a neten,hogy Nitráttartalmú szerek mellet ezek a potencianövelők nem szedhetők de,hogy a Nebivololban van e nitrát és,hogy a vérnyomásom elbírja e a fentebb említett adagokat,nem tudom! Itt nálunk/Békéscsaba/ a kardiológián kerekre nyílt szemekkel néztek rám,hogy egy ilyen kérdéssel én egyáltalán időpontot mertem kérni a szakrendelésre,érdemi válasz nélkül távoztam!!! Mindenképp ki szeretném próbálni mert a házasságom kissé kezd meginogni emiatt,mire kell figyelnem ha kipróbálom?! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Agydaganat

2019-10-11 19:27:36
Tisztelt Doktorno! Nagyon felek, hogy agydaganatom van. Aprilisban mar volt ilyen felelmem, akkor csinaltattam nativ koponya ct es mr felvetelt, mindketto negativ lett. Keszult baep viszgalat is, ami szinten negativ.2 neurologus is negativot velemenyezett. Akkor fejfajas, szedules volt a tunet. Ujra visszetert a felelmem. Par hete ereztem hogy az izuleteim fajnak. Volt nega fejfajas is. Memoriazavar nem, inkabb koncdntracio zavar. Nem mindig jut eszembe rogton a szo. Ma vettem eszre hogy kohogesre, elorehajlasra megfajdul a fejem a homlokomnal. A fejfajasom fejtetos, homlok es szem mogotti terultet foglal magaba. Tegnap kisse megnyugodtam, akkor nem ereztem semmi szokatlant. 2 napja kb fel napig tikkelt a szemem. Labzisbbadad, enyge kezremegest tapasztaltam. Elkepzelheto hogy aprilis ota kialakult megis az agydaganat? Menyjek el ismet koponya mr re maganklinikara? Varom remelhetoleg megnyugtato valaszat.

Érthetetlen laborleletem

2019-10-11 14:23:13
Kedves Doktornő! Szeretném megtudni, nagyjából fontosak-e a laborleletemen eltérő eredmények, menjek-e vissza a körzeti orvosomhoz. SGL 6.30 GF 57 SCHO 8.90 STG 2.15 GGT 48 SAF 157 NEU 33,9 LYM 52,40 TSH 5.020 Ezek a nyomtatott nagybetűk teljesen érthetetlenek számomra. Válaszát köszönöm!

SZedules rosszulletek

2019-10-11 12:37:08
Jónapot dr nő. 27 eves no vagyok szeduleses panaszaim 6 eve tartanak. Voltam minden kivizsgalason. Mostanaba elkezdet zsibadni a jobb labam Elmentem magan uton agykoponya MR-re. Az eredmenyem meg nem jott meg de mondta a radiologus,hogy az agyban tobb helyen latot aprobb pontokat. Az lenne a kerdesem ezek az apro pontok milyen betegsegre utalhatnak? Sm gyanu lehet?nagyon felek. Varom a valaszat.

Magas fehérvérsejt,prothrobin?

2019-10-11 11:36:07
Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szíves megnézni a mellékletben található leletemet! 30 hetes terhes vagyok! 2016 óta magas a vas a szervezetemben,ezzel járok már több mint 1éve hepatológiára! Ez mostanra lecsökkent a terhesség miatt! De ugyanakkor emelkedett pár érték a vér eredményemben! Legyen szíves megnézni az értékeimet! És a prothrombinra is kiváncsi lennék,hogy kell e szednem valamilyen gyógyszert? Vagy normális értéken belül van az érték? Elmagyarázná,hogy mit is jelent valójában ez a prothrombin,és az INR? Prothrombin 9,6 sec ref.tartomány 11-15 INR 0,96 ref.tartomány 0.80-1,20 A hepatológus hematológiára akar küldeni a magas fvs miatt,és a diagnózisba azt is beleírta,hogy hosszas alvadásgátló kezelés?! Miközben erről nem is mondott semmit! Valóban szükségem van alvadásgátló kezelésre? Femibion 2,és magnéziumot szedek,szükséges-e vasat pótolnom az eredményem alapján? Várom mielöbbi válaszát! Köszönettel!

Lágyéki duzzanat

2019-10-10 14:26:09
A segítségüket kérem az alábbiakban, párom kb. fél hónapja észre vett a combhajlat- lágyéki részen két duzzanatot (ami a vizsgálat alapján három). Volt urológián ott nem találtak semmit, vérvételen is aminek jók az eredményei. Sebészetről tovább küldték ultrahangra ahol azt azt írták a leletre, hogy : Jobb oldalon ingvinalisan 9 egy 20 és egy 16mm reactív LGL van. Semmilyen más panasszal nem rendelkezik. Mi okozhatja ezt és milyen irányba induljunk tovább?

GYOMOR/BÉLKORGÁS

2019-10-10 13:00:58
Tisztelt Doktor Úr! Körübelül egy éve figyeltem fel rá, hogy az egyik reggel egyik napról a másikra elkezdett korogni a gyomrom/belem/hasam, de nem úgy, mint mikor éhes az ember. Előtte egy hétig hasmenésem volt, betudtam annak. De nem szűnt meg utána sem. Patikában kapható gyógyszereket, normafloert próbáltam, majd annyira nem volt zavaró, így megtanultam élni vele. Általában reggel és este korgott intenzíven, napközben csak időnként, váratlanul. De ez elég kellemetlen volt a munkahelyen. Jelenleg munkaváltás alatt állok, így mondhajtuk kicsit izgulok és stresszes vagyok. De nem szeretném 100%-ban erre fogni a problémát. Szeretném megoldani mivel iszonyatosan zavar és úgy érzem, ha ez megoldodna minden rendben lenne az életemmel. Előre félek, hogy hangosan korog,zuborog majd a hasam az új munkatársak elött. Az elmúlt két hétben, először elkezdtem PROTEXIN CANDIES-PLUS szedni és SALVUS vízet inni. Első pár nap úgy éreztem javulnak a dolgok, de végül inkább romlottak, de nem tudom, hogy ezeknek köze van hozzá. Hasmenésem lett, ha a híg széklet annak számít, amúgy reggel 1-2x kell elmennem, amiről az első sokszor szilárd (kivéve ha nyilaló hasfájással kelek), a második pedig már híg. Ezután már egész nap nem kell wcznem. A korgással kapcsolatban fontos információk: Általában reggel, míg fekszem nem kezdi el, de amint felülök egyből korog, morog, bugyborog... A székelés után talán csillapodik, de még legalább egy óráig fenáll. Napközben még előjön néha, nem intenzíven, de hangosan. Reggel nagyon intenzív, folyamatos. Főleg ha ülő helyzetben vagyok (wc). Este általában a jobb oldalamra fekszem le aludni, ha nem fordulok át a bal oldalamra, akkor szinte kizárt, hogy megszólalna. Viszont, amint a jobb oldalamra fordulok 1 percen belül elkezdi a korgás,morgást megint. (Visszafordulva már nem hagyja abba) Háziorvosnál nem voltam, mert tudom hogy nem veszik elég komolyan és ráfogják valamire, ahogy a családban többen is. "Nekem is szokott korogni". De nekik nem keseríti meg az életét. Nekem eléggé... Nekem is korog a hasam, ha már éhes vagyok, de az egy természetes, nem zavaró hang. Eljárok sportolni 2-3x egy héten. Nem 100% egészségesen eszem. Csokit, cukros üditőt szeretem és fogyasztok. De krumpli, rizs, csirke, szalámik, sonkák, szendvicseket legtöbbször. Milyen vény nélküli vagy vényköteles gyógyszerekkel próbálkohatnék, ha a fő problémám a hangos gyomor/bélkorgás, nem hasmenést, fájdalmat vagy puffadást akarok megszűntetni. Legtöbb helyeken erről írnak leginkább. Köszönöm a válaszát előre is, Ádám

Béta blokkolók

2019-10-09 22:26:08
Kedves Doktornő! Nebibeta 5 mg tablettát szedek szapora pulzusra. 2 hete hörgőgyulladásom van, túl vagyok antibiotikum kúrán,de sajnos nehézlégzés és köhögés miatt ventolint kell alkalmanként használnom, illetve átmenetileg kaptam foster inhalátort is. Azt olvasom, hogy nem lehet béta blokkolókkal együtt fújni a fostert. Máshol meg olyat hallottam, hogy a legmegbízhatóbb a nebilet a tüdőbetegségekben, akiknek kombinálni kell ezeket a gyógyszereket. Doktornő, mi az igazság? Alkalmazhatom ( remélhetőleg pár hétre)a nebibetával együtt? Köszönettel: Erika

Terhessègel kapcsolatos

2019-10-09 21:23:44
Jo Estèt. Azt szeretnèm kèrdezni, hogy nemrèg voltam orvosnàl ès 15mm volt a tüszöm hogy azzal lehetsèges hogy teherbe essek.

Phenterminum(fogyasztószer) szedése szerotonin visszavétel gátlóval

2019-10-09 13:52:29
Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy Floxet 20mg szedhető együtt Adipex75(75mg phenterminm resinatum)-el?

Gyomor fájdalom

2019-10-09 12:51:01
Tisztelt Doktor Úr! Szorongós életvitelem következtében gyomorproblémáim lettek. Ami miatt először ultrahangra mentem augusztus közepén ahol minden negatív lett. Ezt követően rá egy hétre gasztroenterológushoz fordultam, aki gyomortükrözést csinált nálam. Az eredmény a következő lett: Oesophagus kp. tág. alsó szakasza hyperaemias, néhány erosio is látható. Cseresznyényi axialis hiatus hernia. A fundus szabályos. A corpus területén megtartott redõzet, ép nyálkahártya. Az antrum nyh.-ja hyperaemias-biopsia (Hp. státuszt is kérünk). Pylorus kerek, kp. tág. A bulbus oedemas. A duodenum leszálló része ép. Megállapított diagnózis: Nyelõcsõfekély, Idült gastritis k.m.n., Duodenitis, Rekeszsérv, kizáródás vagy üszkösödés nélkül Szövetani szakvélemény: Felszines gyomor nyh.a részletek, az interstitiumban enyhefoku, chronicus, aspecificus lob, aktivitási jelek nélkül . Immunhisztokémia: Anti Hp. Antitest: negativ. Az orvos erre Pantoprazol Sandoz 1x40mg írt fel egy hónapra. A felírt gyógyszert el szedtem illetve a gyógyszer elfogyása óta minden nap 2xVenter granulátumot iszok és diétázok semi kávé, alkohol csak vegetáriánus étrend és szinte minimálisra csökentettem streszt, kamilla tea éhgyomora langyosan de a gyomor fájdalmaim továbbra sem múltak el. A kérdésem a Doktor Úrhoz az lenne, hogy mennyi ideig tart a gyógyulás a fent nevezett betegségekre ? A fent nevezett gyulladások át terjedhetnek e más szervre ? Érdemes lenne el menni még egy gyomortükrözésre ? Sikeresen gyógyulás után kell e tartanom a kiújulásra ? Illetve doktor úr még mit ajánl mivel tudnám még fel gyorsítani a gyógyulást ? Válaszát előre is köszönöm!

Hipochondria

2019-10-09 10:50:37
Kedves Doktorno! Koszonom az oszinte szavait. Kertem idopontot tb finanszirozott neurologiara. 1 honap mulvara kaptam. Probalok megnyugodni, de aztan mindig tortenik meg valami. Zsibbad a talpam,labamon is erzem, tompasag, fejfajas is, enyhe kezremeges. 3 napja nem iszok kavet, eszrevetem hogy utana jobban fsj a fejem. Semmilyen mas formaban nem veszek magamhoz koffeint. Ma reggel ota tikkel a jobb szemem. Utanaolvasva ezt is okozhatja ritka esetben agydaganat. Onmagaban meg ez nem zavarna, de tul sok nekem a gyanus tunet. Zsibbadas, izuleti fajdalom, enyhe hanyinger, fejfajas, enyhe memoriazavar, most a szemrangas. Doktorno velemenyeben megbizok, ertekelem. Kerem irja meg nekem, hogy ezek a tunetek valoban mind mind a szorongas, aggodas jelei vagy igy osszessegeben van aggodnivalom? ( aprilisban volt ct es mr vizsgalat amik negativok lettek, neurologusok is negativnak veltek)

Korábbi agyi aneurysma

2019-10-09 09:51:18
Tisztelt Doktor nő/úr! 2016 februárjában agyi aneurysmaval műtöttek.2 értágulatom volt az adott érszakaszon,ami elég rossz állapotban volt,ezt az érszakaszt le is zárták,tehát ott keringés nincs.A műtét sikeres volt,viszont műtét közben egy vérrög alakult ki,amitől lebénult a bal oldalam.1 hónapot töltöttem kórházban/rehabilitáción Pécsen.Szerencsére gyorsan rehabilitálódtam,semmi panaszom nem maradt ebből kifolyólag vissza. 3 hónap múlva kellett vissza mennem kontroll agyér festésre,ahol mindent rendben talált a professzor úr,és azt mondta,hogy nincs szükség további kontrollra,felejtsem el hogy valaha volt ez a betegségem.Kerdeztem tőle, hogy ezután csak császár metszéssel szülhetek e,viccesen azt felelte,hogy akár hét gyereket is szülhetek termeszetes úton. A kérdésem az lenne,hogy valóban nincs szükség kontroll vizsgálatokra?Azzal hogy ezt az érszakaszt elzárták a keringésből és az aneurysmakat is lezárták, ez már nem jelenthet számomra veszélyt?Mert azt olvastam,hogy ilyen műtét után 3even keresztül, évi 1 kontroll erfestes szokott lenni. De nekem csak egy volt,ahol mindent rendben találtak, és elengedtek azzal,hogy tekintsem magam egészségesnek. Panaszom nincs,bal oldalam is 100%os.

Transzferrin, transzferrin telítettség eltérés

2019-10-08 18:42:43
Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok, a laboreredményemben eltérés mutatkozik a transzferrin (1,8 g/l; ref.: 2,0-3,6) és a transzferrin telítettség (64 %; ref.: 15-45 %) értékeiben. Határértéken belül van a vas (29,2 nmol/l; ref.: 10,7-32,2) és a teljes vaskötő kapacitás (45,6 nmol; ref.: 42,8-85,6) értéke. Részletes laborértékek a mellékelt fájlban. A laborvizsgálatra más okból került sor, a vasat csak kiegészítésként, állandó fáradtság és szem alatti lilás karikák miatt nézettem, vashiányra gyanakodtam. Vasat, C-vitamint, multivitaminokat, illetve gyógyszereket nem szedtem az elmúlt időszakban, kizárólag magnéziumot és kalciumot sportolás mellett. A háziorvos nem foglalkozott a kérdéssel, azt mondta rendben van így. Hogyan látja, szükséges bármilyen további vizsgálat vagy valóban rendben vannak az értékek? Milyen szakorvoshoz és hova tudok ezzel fordulni, ha a háziorvos nem ad beutalót? Mi okozhatja ezeket az eltéréseket? Előre is köszönöm a válaszát!

Mi lehet a gond a fejemmel?

2019-10-08 18:02:10
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Pár hete mellkasi fájdalommal küzdök. Van egy minimális szívzörejem, amiről, még nem állapították meg, hogy miért van. A TSH értékem kicsit magas, számszerint 4,383 mIU/l. Az igazán aggasztó, hogy napok óta dekoncentrált vagyok, kedvtelen és csapni való a memóriám. Mintha gyököt vontak volna az IQmból, pedig egyetemi hallgatóként napi szinten használom a fejemet. Fizikalilag nagyon gyenge vagyok, annak ellenére, hogy gyerekkorom óta rendszeresen sportolok és közel sem vagyok a túlsúlyhoz. Depressziósnak érzem magam, viszont semmi trauma nem ért az életemben. Ez nem egy átlagos rosszkedv, sokkal inkább aktív szenvedés. Komolyan aggódom a memóriám és koncentrációs képességem miatt, néha meglepően triviális feladatok felett ülök hosszú perceket. Akkor is ha nem társul hozzá levertség. Egy hete nem javul a helyzet. Nincs hányingerem, van étvágyam és nem fáj a fejem. Az EKG vizsgálat semmi rosszat nem mutatott. Esetleg alulműlödik a pajzsmirigyem? Vagy valami más oka is lehet a problémának? Aggódnom kell az agyam miatt? Előre is köszönöm a segítséget!

Mi lehet a probléma?

2019-10-07 21:13:40
1-2 hónapja bélszakaszt érintő diszkomfort érzést érzékelek gyakran. Hasmenésem nem teljesen folyik, hanem van állaga, de nincs alakja és nedves talán kicsit nyákos, további tünet a puffadás, az alsóbb bél régiókban esetleges fájdalom, szellentés, bűzös. Kb. Hetente-kéthetente van ilyen problémám és 2-3 nap múlva eltűnik és visszatér normális széklet formájába. Nem élek annyira stresszes életet, nincs rizikófaktor. széklet színe agyagszínű (normális esetben szilárd sötétebb barnás színű), általában szén tablettát szoktam bevenni, ami segít, szürkésre színezve a székletet. Szemmel látható vér nem látható. Mielőbbi választ előre is köszönöm!

Szteroid(Metipred)-Alkohol-Teljes memória kiesés

2019-10-07 21:05:26
Tisztelt Doktornő! Nem tudom, hogy az ideiglenes memória vesztés neurológiai kérdés, de nem találtam olyan kategóriát, amibe jobban illene a kérdésem. A kérdésem az, hogy orvosi kutatás foglalkozott-e a prednisolon és alkohol együttes hatásával a memória kieséssel kapcsolatban. Az esetemhez nagyon hasonló esetről, egy érintett saját beszámolójában olvastam egy blogon, de az orvosi irodalomban nem találok ilyen témájú eredményeket. Foglalkoznak az alkohol által kiváltott szteroidok memória képzési hatásával, de nem szedett szteroid és alkohol összefüggésében. RA autoimmun betegséggel kezelnek, Roaktemra biológiai terápiát kapok, Trexan kiegészítéssel. Ma már csak kis mennyiségű, ideiglenes szteroid (Metipred max 4-8mg max 1-3 napig) segítségre van szükség, ha valamelyik ízület begyullad és nem múlik. Korábban közel két évig napi 4mg Metipredet szedtem átlagosan, amit 3 hónapja hagytam el. Esetemben két napos szteroid szedés során, a reggeli 4mg beszedését követően este éjszaka erős italozás mellett szórakoztunk, de eszméletvesztés és rosszullét minden jele nélkül, aktívan, beszélgetve, 7 órán keresztül. Másnap azonban mindössze az éjszaka 2-3%-ról maradt emlékem. Egyébként nem fogyasztok alkoholt, mert a betegségem miatt nem javasolt. A velem italozók elbeszélése szerint semmi jele nem volt a kommunikációm és viselkedésem alapján, hogy másnap memória problémáim lehetnek, és mindenki meglepődött, hogy semmire nem emlékszem. Évekkel ezelőtt, a betegségem kialakulását megelőzően sokkal több alkoholt fogyasztottam, de nem volt ilyen tapasztalatom. Rendkívül nyugtalanítónak találom az esetet, és szeretnék orvosi kutatási eredményeket olvasni a témában, orvosi tanácsot kapni, hogy vajon lehet e direkt összefüggés a szteroid-alkohol-memória vesztés között, ahogy ezt más sorstárs is feltételezi.

Tüdő daganat

2019-10-07 18:46:28
Jó napot kívánok, anyukamrol lenne szó, most volt pet CT én, tüdő daganat gyanújával. Legyenszives megmondani nekem hogy mit jelentenek ezek a szavak Hipermetabonikus képlet a vakl tudocsucsban, mely maliglitasnak, megfelelést de, granulomatosus, folyamat sem kizarhato metabolikusan, progredialo, góc a bal colonfelben, mely. Második primer folyamat lehetőséget felveti colonoscopia szükséges. MásholFDG avid malignitasra utaló radioformaton _. Akkumulacio nem dedektalhato. Köszönöm előre is a segítséget

Capecitabine

2019-10-06 23:24:44
Tisztelt Főorvos Asszony! Már tettem fel kérdést hozzátartozóm kapcsán Önnek, kimerítő, hasznos választ kaptam, ezúton is köszönöm szépen! Most azt szeretném megkérdezni Xeloda adjuváns gyógyszer kezelés mellett ami előreláthatólag fél évig tart - napi 3000 mg elosztva 10 ciklusban - lehet fogyasztani naponta 2 dl céklalevet, 1000 mg C vitamint, és két alkalommal Béres cseppet? A minimális antioxidánsok nem közömbösítik a gyógyszer hatását, nincs sejtvédő hatásuk? Sajnos egy másik hozzátartozóm kapcsán tudom, hogy Adryamicyn hatóanyag mellett nem tanácsos a C vitamin sem, nem tudom a Capecitabine tartalmú gyógyszer mellett lehet-e minimális antioxidánst szednie? Sajnos nem nagy gyümölcsevő, így valahogy támogatni kellene az immunrendszerét a kezelés alatt, de nagyon óvatosak vagyunk nehogy a kiegészítők miatt ne fejtse ki teljes hatását a Capecitabine. Nem tudjuk nem-e ártunk vele. Köszönöm szépen ha még ebben tudna segíteni nekünk Főorvos Asszony, és várom hasznos tanácsát. Minden jót kívánok Önnek! Mónika

Öklendezés

2019-10-06 21:36:11
Jo napot/estét! Nos kb 1 hete reggel és nap közben is öklendezni szoktam. Teljesen random és feljön az amit etem ma de csak nagyon kevés. lehetséges lenne hogy Reflux?
Első1 2 3 4 Utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!