Orvos válaszol összes kérdés: összes

Összes kérdés a(z) összes témában

Gyakori kérdések a(z) összes témában

Ambuláns lelet értelmezése

2020-01-19 16:50:13
Tisztelt Doktornő! Szeretném értelmezni a szemészeten kapott leletemet... Igazából az érdekelné, hohy pó tosan mit is jelent amit a helyi doktornő leírt, valamint, hogy hány dioptriás szemüvegre lenne szükségem. A lelet: Jo.-2,00-1,25 9 Tnc.18,0 Tcorr.18,2 Pah546 Bp.+0,25-2,50 16 18,5 18,6 547 V-2,0D-1,0Dcyltg10=1,0 -2,0Dcyltg15=0,3 Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Kislányom labor leletenek értelmezése

2020-01-19 16:17:03
Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)

Víz hólyag a nagylábujjam fél körme alatt

2020-01-19 13:22:18
Üdv! Vízhólyag van a nagylábujjaim körme alatt a lábujjammal párhuzamosan amely a több mint a fél körmömet érinti 1 hete tart. És 2 napja kiszurom kinyomom és fertőtlenítem. De nem tudom zárt cipőt viselni, nagy nyomás érzek benne és a körmöm egy ütés hatásara azonnal le is válna mármint ami alatt van a vízholyag. Kissé kékes elszíneződés látható a vízholyagon gondolom a nyomástol. Mit tanácsol? Elvesztem a körmöm? Mennyi a gyógyulási idő? Naponta 10 órát dolgozom zárt cipőben mennyire veszélyes ez?

Terhesség esélyessége

2020-01-19 12:54:02
A barátnōmmel 2 hónapja vagyunk együtt. Egy alkalommal, amikor nála voltam csókolóztunk és ō megérintette a péniszemet. Ezután azt mondta hogy elōváladék kezdett el szivárogni az érintett területrbōl. Olyan lett a keze is. Megijedt és beletörölte s pulóverembe valamint a párnájába. Az eset után körül belül fél óra múlva elment mosdóba és amikor visszajött arról számolt be, hogy miközben kitörölte az altestét véletlenül hozzáért a csilkójához azzal a kezével, ami elōtte elōváladékos Lett. Állítása szerint nem volt nedves a keze amikor ez megtörtént. Utána kezet mosott és mégegyszer letörölte az érintett területet. Még sosem feküdtünk le egymással, én vagyok az elsō barátja és mind a ketten szūzek vagyunk. Nagyon meg vagyunk ijedve hogy esetleg teherbe esett-e. Mennyi ennek az esélye illetve mi a teendō, mit tehetünk?

Bőrgyógyászati kérdés

2020-01-18 22:13:05
Jó estét kívánok! A talpamon és a tenyeremen apró viszkető hólyagok vannak, vakarás által kifakad, és lehámlik a kemény bőr. Mire meggyógyul, újra megjelennek az apró hólyagocskák és kezdődik minden előlről. Csak érzékeny bőrre alkalmas szappannal tisztálkodom. A háziorvosom azt mondta gomba, ebben én eléggé kételkedem.

Kislányom labor leletenek értelmezése

2020-01-18 19:41:29
Kedves Doktornő! Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, csatolom az ehhez szükséges vérvételi eredményt. 2 éves kislanyommal pénteken vervetelen voltunk egy esetleges vashiány megállapítása vagy annak kizárása céljából. Ma hajnalban kaptam meg az eredményt,és nagyon aggasztanak a megemelkedett ertekek, mit jelentenek? Tünete nincs, élénk,vidám gyermek,láz illetve egyéb panasz nincs. Nem tudom,hogy ez befolyásolja-e az eredményeket, de múlt héten szerdán, azaz a vérvétel előtt 9 nappal megkapta a bárányhimlő elleni védőoltást, akkor azt mondta a gyerekorvosunk,hogy a védettség kialakulásának ideje 8-10 nap. Természetesen hétfőn első dolgom lesz beszélni az orvosunkkal. Köszönöm előre is,ha segít nekem abban,hogy mitől van ez a sok eltérés.

Medrol

2020-01-18 12:43:26
Jó napot kívánok! Napi 2 mg Medrolt szedek. Vasárnap kell abbahagyni. Mikorra ürül ki a szervezetből? Köszönöm

Gyomor panaszok 2.

2020-01-18 12:13:56
Kedves Doktor Úr! Köszönöm válaszát január 15. 18:11es kérdésemre. Venter granulátumot iszok napi 2-3at, az étkezésekre nagyon figyelek, de bármennyire is figyelek étkezés után a bal oldalon a borda mögött (melltől a borda végéig ) érzek fájdalmat, ezzel párhuzamosan hátul is, ugyanazt a feszítő - húzódó érzést. Erős lüktetés, szívdobogás érzés. A gyomromban égést érzek. Estére pedig konkrétan érzem a savat, savgőzt a számban. Néha a nyelés is nehezebben megy, de nem fáj hanem inkább mintha összeszorulna a torkom, vagy valami lenne a gégém környékén. Néha pedig olyan mintha buborék lenne ott. (Elvileg ezeket magyarázza az erős reflux) Most csináltatok egy széklet vér vizsgálatot és egy Helicobacter kilégzéses vizsgálatot. Ön szerint ezek közelebb vihetnek-e az egyébként hónapok óta tartó gyomor problémák megoldásához?? Mert már nagyon elegem van ebből... Kezdetben nem szenvedtem a savval, ez az állapot nagyjából másfél-két hónapja tart. Konkrétan az érdekelne, hogy mi vagy mik lehetnek az okai ha nem reagál a szervezetek a PPI-re, írta, hogy a meggyengült gyomornyálkahártya (stressz miatt), értem. De ezen kívül - gondolok itt vírusra, baktériumra, fertőzésre, daganatra vagy bármire... Köszönöm a választ!

Vizelesi gondok

2020-01-18 10:21:45
Rettenetesen faj a vesem. Fel orankent vizelesi ingerrel jarok a vecere. De csak 1-2 csepp jon. Es ugy erzem szetfeszit a hugyhojagom es pisilni kell de nem megy.

Vitaminhiány

2020-01-17 19:31:00
Tisztelt Doktornő/úr! Tavaly októberben csináltattam egy nagylabort,aminek az eredménye viszonylag jó.Az eltérések a következők: Vörösvésejt süllyedés :43 mm/h(0-25) Vörösvésejtszám: 3,1 (4.0-5,2) Hemoglobin:117 (120-150) Hematokrit:0,34 (0,36-0,45) MCV: 110,4 (81,0-100,0) MCH :37,9 (26,0-34,0) RDW-SD: 56,3 (37,0-54,0) Háziorvosom B12 vit hiyt állapított meg és erre B12 injekciót írt fel,immár a tizediket kaptam meg.Nem vagyok vegetáriánus,nincs semmi káros szenvedélyem.A vitaminhiany összes tünetei fennállnak,szédülés,nyelvégés,fáradékonyság,gyengeség,néha heves szívdobogás.Hasi ultrahang rendben,Ekg rendben,gyomortükrözésen enyhe reflux,amire panasz esetén savlekötőt szedek,de nem huzamos ideig, pajzsmirigy UH is rendben és minden más ezzel kapcsolatos lelet.Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mennyi ideig kell az injekciót kapnom és ha Ön javasolna még valamilyen vizsgálatot? Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel.K.Emese

antidepresszans

2020-01-17 18:46:08
Tisztelt Doktornő! Ocd-re valamint depresszióra írt fel az orvos antidepresszanst(Mirzaten) és Rivotril-t. Kérdésem az lenne hogy kötelező ezt együtt szedni? Nem szívesen szednék nyugtatókat.Különösebb szorongásom nincsen ami mait indokoltnak érezném.

Petefészek ciszta

2020-01-17 18:37:40
Tisztelt Doktor Úr! A mai napon nőgyógyászati ultrahang vizsgálaton voltam, ahol a bal oldali petefészkemen egy 3,1 x 3 cm-es parovarialis cisztát találtak. Kérdezni szeretném, hogy ez a fajta ciszta mitől alakulhat ki, esteleg elmúlik-e magától és igaz-e, hogyha valamilyen oknál fogva kireped súlyos belső vérzést okozhat? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kíra

Fájó ajak

2020-01-17 17:47:35
Üdvözlöm! Pár napja/hete egy olyan dologgal szenvedek amit nem tudok hova tenni. Az alsó ajkam (változóan) fáj, picit mintha zsibbadna, illetve hámlik. Nem cserepes, és nem is vérzik, csak kis darabokban bentről kifele leválik az ajkamról a bőr. Néha, napi 1-2x tapasztalok olyat is, mintha össze húzódna rajta a bőr és feszül, ilyenkor ki is van száradva. Bedagadva nincsen (én legalábbis úgy látom) és a fájdalom mértéke is változik, többször is a nap folyamán. Előre is köszönöm a válaszát, További szép napot kívánok, Tamás

Neurológia

2020-01-17 15:44:35
Tisztelt Doktor Ur! Agyi MR leletemben van egy resz ami aggodalomra ad okot!! Mit jelent ez? A kisagyi tonsillak a foramen magnum szintje felett? ( ez kicsit aggaszt! Mit jelent ez?) Es ezek vannak meg a leletben:Normál helyzetű és tágasságú IV Agykamra. Nem tágabb, szimetrikus Supratentorialis kamrarendszer. Kp. Vonal megtartott. Norm.tág. Külső liquir ter! Az agyállományban kóros jelintenzitás nem látható. (Itt jön az a rész ami aggaszt és amit korábban kérdeztem! )És a végén : Willis kör erején aneurizma nem differenciálható. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: F. É.

Száj körüli lerakódás

2020-01-17 11:03:27
Tisztelt Hölgyem/Uram! Minden alvás után a képen látható fehér „lepedék” jelenik meg a számon. Miért, mitől van ez és mit tehetnék ellene? Mennyire normális ez egyébként? Sok éve probléma ez nálam, de egyre durvábbnak érzem és látom. A gyomrom szokott égni, de minden alvás előtt iszom szódabikarbónás vizet vagy elrágok egy Rennie rágótablettát, de sajnos semmi javulás nincs, így nem hinném, hogy ennek köze van a dologhoz. Mandulaköveim is vannak, általában azok is alvás utánra alakulnak ki és leginkább csak a szívem fölötti, bal oldalsó mandulám körül bújnak meg, de korábban ez pont fordítva volt és a jobb oldaliban képződtek leginkább. Továbbá akármennyit igyak is, szinte mindig ki van száradva a szám és a bőröm is nagyon száraz. Annyira, hogy rövid ideig tartó zuhanyzás vagy fürdés után eszméletlenül tudok viszketni, leginkább a lábaim, így kénytelen vagyok hosszasabb forró ülőfürdőt venni minden este mert ebben az esetben nincs viszketés. Előre is köszönöm a válaszát. További jó munkát és szép napot kívánok!

11 hónapos jól fejlődik?

2020-01-17 09:56:51
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 11 hónapos kisfiam fejlődésével kapcsolatban lenne néhány kérdésem.Időre született 9/10-es Apgarral.Fizikai fejlődése akkor és azóta is teljesen rendben van.Ehónapra megháromszorozta a súlyát,de minden más adat is rendben van,követi a percentilis görbét.Mozgásfejlődése rendben volt,sőt kicsit gyors is talán.4 hósan hasra,5 hónaposan visszafordult. 6.hónaptól gurulva közlekedett.Nála a kúszás kimaradt,de 7 hónapos korától szabályosan mászik.Viszont 10,5 hónapos korában elindult.És kb 1-2 hete önállóan jár.Eközben leguggol,feláll,kisebb kanapéra próbál felmászni.Gagyogása rendben volt,bár mostanában kevésbé beszédes.6-7 hónap között kezdett ciklizálni.Játéktevékenysége változatos,hozzátartozókat megkülönbözteti.Evése rendben van,szinte mindent megeszik (darabosat is, önállóan kézzel, saját maga is).Viszont sajnos tőbb dolgot sem csinál a 12 hónapos státuszkérdésekről.Egyenlőre nem mutogat, illetve mutat a számára érdekes dolgokra, de csak teljes tenyérrel, nem ujjal.Sok tárgy nevét már ismeri, ha kérdezem hol vannak szemével megkeresi, esetleg ugyanúgy karral, tenyérrel rámutat. (Lámpára felnéz, apára mosolyogva ránéz, labda, maci, ha kérdem hol a kisautó odamegy a legos dobozhoz, kikeresi és kiveszi azt).Mutatás irányába néz, és ha én érdeklődve nézek valamerre ő is utánozni kezd.Tapsolni, integetni tud.Nyújtja a kezét hogy ha szeretné hogy felvegyük.Ha hívom es van kedve idajön, ha kérek valamit odaadja.Alvása nyugodt (éjjel 10, nappal 2-3 órát alszik).Montestorri toronyra rá és letudja húzni a karikát, 2 lego (duplot) összeilleszt, szétszed. Pakol, stb. Viszont keveset hallgat a nevére és a tiltásra, Sokszor mintha ezeket meg sem hallaná.És egész nap megy. Kifog 1 dolgot és azzal járkál fel s alá. Nem egy nyugodt természet. És a mutogatása nagyon aggaszt. Tudom hogy sok mindent tud, de 1-2 fontos dolgot viszont nem. Ezenkivül nem hajlandó önállóan még a cumisüvegből sem inni (pohár szóba sem jön.)Mit gondol róla?

UH lelet értelmezése

2020-01-17 07:58:11
Tisztelt dr. Baki Márta főorvosnő! Mammográf ultrahangos leletének az értelmezésében kérném a segítségét. Fizikális vizsgálat: az emlőkben csomó nem tapintható. Az emlők bőre, mamillák eltérés nélkül. Nyirokrégiók szabadok. JK1, BK1. Mammographia: mindkét oldalon előrehaladott zsíros involutio, mérs, mennyiségű maradék mirigyállomány. Jobb oldalon körülírt kóros képlet, malignitásra utaló jel nem látható. Bal oldalon a laterális felső quadránsban axilla közelében 6 mm-es jól körülhatárolt mirigyintenzítású képlet. Elszórtan néhány pontszerű mészárnyék. JR1, BR2. UH vizsgálat: Jobb oldalon körülírt solid vagy cystusos képlet nem látható. Bal oldalon quadránshatár felett mamillától 12 cm-re, bőrfelszíntől 12 mm-re 9x5 mm-es lobulalt felszinű, mérs, echoszegény solid képlet, melyben néhány pontszerű meszsesedés elkülönithető. Laterális felső quadránsban mammillától 10 cm-re 5 mm-es cytosus képlet. Az axiális régiókban kórosan megnagyobbodótt nyirokcsomó nem ábrázolódik. JU1, BU2. A bal emlőben ábrázolódó képletből UH vezérelt FNAB-t végeztünk. Vélemény: Radiológiailag bizonytalan karaktetű solid képlet a bal emlőben. Soiter kis cysta a bal emlőben. Kérdésem, hogy a mintából vett minta rosszindulatú elváltozást igazol? A leletről képet csatoltani nem tudtam ezért leírtam. Üdbözlettel: Beáta

Éjszakai nyelési probléma, reflux

2020-01-17 02:25:53
Tisztelt Doktor Úr! Írtam én már Önnek refluxal és nyelési problémával kapcsolatban. Pár hónapja volt gyomortükrözésem glutén érzékenység kizárására, mert a gliadin ellenes antitest magasabb volt a véremben. A szövettan nem igazolta, nyombélgyulladást állapítottak meg, de nem kaptam rá más gyógyszert, az esomeprazol sandozt szedtem. Illetve 7 éve van refluxom, ami nem akar enyhülni és rekeszsérvem is. Több mint 3 éve jelentkezett nyelési probléma, egyik napról a másikra szilárd ételt nem tudtam enni. Végeztek manometriát is, ahol azt mondták később nyit a záróizom, de biztos stresszes alapon. Rengetegszer kisebb böfögéssel is a számig szalad fel a sav, akár evés közben is. Pépesítve eszem az ételeket, amint szilárdabbal próbálkozom, köhögöm is vissza. Viszont a pépes ételt is többször úgy érzem mintha a nyelőcsövemben maradna vagy megtelne vele, majd 1-2 óra elteltével lemegy. Ilyen érzés után napokig kellemetlen szag árad a torkomból ivás után és köhögéskor. Az elmúlt 1 hónapban többször hánytam és öklendeztem. Nagyrészt az előtte elfogyasztott étel jött vissza, savval együtt. Gyomorszájnál sokszor olyan mintha egy labda lenne ott és nyelésnél erősebben érzem. Több mint 1 hete minden éjjel arra ébredek, hogy nem tudok nyelni, szinte a nyálamat sem. Ez tart kB. 20-40percig. Felülök, vagy párnát teszek a hasam alá és akkor enyhül az egész. Ilyenkor erősebb savat is érzek a nyelőcsövemben. Már félek az éjszakáktól, vizsgálatra pedig 1,5 hét múlva tudok menni. Mi okozhatja ezt az éjszakai nyelési problémát is? A sav miatt szinte állandó a garat, arcüreg gyulladásom is. :( Sajnos nagyon stresszes az életem és az elmúlt időben több tragédia is történt ami biztosan rontott a helyzetemen. Pszihoterápiára is járok ezek miatt. Stressz is okozhat ilyen tüneteket, vagy más áll a háttérben? A nyelés miatt myasthenia gravis irányába folytatnak vizsgálatot, viszont mondták kicsi az esélye, hogy az legyen, inkább más állhat a háttérben. Előre is köszönöm válaszát. Tisztelett.

Gyakori vizelés menstruáció alatt

2020-01-16 22:57:12
Kedves Doktor úr! Az iránt érdeklődnék, hogy menstruáció alatt mennyire normális a gyakoribb vizelés? És ha az, mennyi tekinthető normálisnak? Nálam általában a menstruáció első napján vagy a vérzés előtti napon, illetve a közepe felé jelentkezik egy-egy napig, ilyenkor 10-12 alakommal járok WC-re. Előre is köszönöm a választ!

Vegleges szortelenites daganat utan

2020-01-16 21:03:48
Tisztelt Doktor ur/Doktorno! Végleges (IPL,SHR vagy lezeres) szortelenitesen gondolkodom,viszont 2018 szeptembereben papillaris carcinoma miatt a pajzsmirigyem egyik lebenyet eltavolitottak. azota a daganat kiujulasa/tovabb terjedese nem all fenn. Semmilyen utokezelest nem kaptam. Erdeklodni szeretnek,hogy letezik-e olyan modszer,amely biztonsaggal alkalmazhato az esetemben is. Koszonettel: Agnes
Első1 2 3 4 5 6 Utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!