Dr.. Pászthory Erzsébet

gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

389

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

Bemutatkozás:

Belgyógyász, gasztroenterológus és háziorvos szakorvos vagyok.

A több évtizedes gyakorlat során meggyőződésemmé vált, hogy eredményes gyógyítás csak holisztikus szemlélettel lehetséges.

Minden embernek egyedi személyisége, élete van, és a cél elsősorban a páciens életminőségének javítása, melynek csak egy része a tünetek megszüntetése.  

Az úgynevezett "funkcionális" vagy "pszichoszomatikus" kórképek gyógyításában, mikor érdemi szervi elváltozás nem mutatható ki a panaszok hátterében, kiemelt jelentőségű a betegek lelkiállapotának, életmódjának megismerése. 

A refluxbetegség, irritabilis bél szindróma és diszpepszia is ebbe a csoportba tartozik. Sikeres gyógyításuk titka a személyre szabott kezelés, melyet a betegekkel közösen gondolkodva lehet kialakítani.

Gasztroenterológusként ebben szeretnék segíteni. Hiszem, hogy az esetleg szükséges gyógyszeres kezelés mellett a panaszok hátterének felderítése, megfelelő életmód és étrend kialakítása akár hosszú hónapok óta fennálló panaszok megszűnését is eredményezheti. Ennek szellemében indítottuk el a Belső Béke Klub nevű kezdeményezést, amelynek keretében orvos és pszichológus együtt segíti a betegeket a gyógyulásban.

Munkahelyeim:

Háziorvoslás

Rét Utcai Egészségház - alapellátás, szűrővizsgálatok, gondozás és felvilágosítás, családsegítés.

Gasztroenterológia

facebook: Belső Béke Klub  

e-mail: [email protected]

weblap: https://www.paszthory-gasztro.hu/belso-beke-klub/

Dr.. Pászthory Erzsébet LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! A véres széklet mindenképpen vizsgálatot érdemel! Ki kell deríteni, mi vérzik és honnan, tehát szánja rá magát egy orvosi vizsgálatra. Az Ön korában valószínűleg aranyeresség áll a háttérben, ezért azt javaslom, keressen fel egy proctologus (végbél-problémákkal foglalkozó) szakorvost. Emellett rostdús, sok folyadék-tartalmú étrendet ajánlok, azért, hogy ne legyen kemény a széklete. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet
Kedves Kérdező! Panaszainak hátterében elsősorban emésztőszervi okot (gyomor-betegség) kellene kizárni, emiatt azt javaslom, keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost. Ha vesekövesség lenne az ok, erősebb vese-táji fájdalma lenne. Mivel a háziorvos tud beutalót adni a szükséges vizsgálatokra, mindenképpen azt javaslom, hogy először őt keresse fel. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet
Kedves Kérdező! Levelében közölt adataiból nem lehet véleményt mondani, szükség lenne a kapott görbékre is. Annyit mondhatok, hogy ha nem volt a teszt-oldat megivása után panasza (hasmenés, puffadás), valószínűleg nincs laktóz-érzékenysége. Érdemes azt megfigyelni, hogy a tejtermékek elhagyása után enyhülnek-e a panaszai, mert ez is egy diagnosztikus tünet lehet. A laktóz-érzékenység egyébként nem veszélyes betegség, inkább kellemetlenség, ezért ne aggódjon, ha várnia kell a konzultációra. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet
Kedves Kérdező! Ha visszatérő gyomorpanaszai vannak, azt javaslom, keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost, mert nem biztos, hogy ez vírus-fertőzés. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet
Kedves Kérdező! Székrekedése valószínűleg alkati eredetű, emiatt rostokban és folyadékban gazdag étrendet, sok mozgást ajánlok. Mindenképpen meg kellene várni a hasi ultrahang vizsgálat eredményét, és az esetleges további vizsgálatokat megbeszélni a háziorvosával, esetleg egy gastroenterologus szakorvossal. Üdvözlettel: Dr Pászthory Erzsébet