Dr.. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus

336

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

belgyógyász, hematológus

Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Dr.. Ujj Zsófia Ágnes LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Andrea! A kompressziós harisnyából próbálhatja az egyel "enyhébbet". A kardio nyilván annak idején a trombózis utáni állapotra vonatkozott, elvileg már nincsen kontraindikációja, nyugodtan lehet mozognia
Kedves Kérdező! Tudni kellene a hátteret. Ez a labor akár egy bakteriális fertőzést is jelölhet. Mindenképpen érdemes lenne 1-2 héten belül megismételni. Ha rendeződik akkor semmi, ha fennáll, akkor hátterét kell keresni.
Kedves Kérdező! A polypot követni kell, ha nagyobb le is veszik ismételt tükrözéssel. A dysplasia enyhe sejteltérést jelöl, de ez tényleg a legenyhébb forma, alapvetően ez a stádium jóindulatú. Követni kell, viszont most nem kell aggódnia emiatt.
Kedves Kérdező! Szerintem menjen el egy nyaki ultrahangra (ha nehéz háziorvosi segítséggel intézni akár magán úton), az remélhetőleg választ ad a kérdésre.
Kedves Nikolett! Nem, büntetőjogi tekinteten nincs ok félelemre. Viszont egészségügyileg kell, hogy legyen tanulsága! Autoimmun betegeknek gyengébb lehet az immunrendszerük, amit a ferezis még tovább gyengíthet. Visszamenőleg nem lesz gond, ne nyilván nem véletlenül nem lehet menni autoimmun betegséggel, továbbiakban ne menjen