Dr. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus

Szakterülete:

belgyógyász, hematológus

Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Dr.. Ujj Zsófia Ágnes LEGUTÓBBI VÁLASZAI

KEdves Kérdező! Ez szerintem semmit nem jelet, maximum enyhe vírusfertőzést. Ha nincs panasz, 1-2 hónap múlva kontroll javasolt. Koleszterin szempontból inkább az ldl c fontos, hogy normális legyen, vagy kell csökkenteni, ha magas. Maga a totál koleszterin elvileg 6-ig biztosan megpróbálható diétával rendezni.
Kedves Kérdező! Igen, előfordulhat, és hosszú hetek is lehetnek sajnos, mire felszívódik.
KEdves Kérdező! Ez a kérdés meg volt már válaszolva szerintem. Ellenőrizni kell a vérképet a nem jelentős eltérés miatt. Amit a kenetről írtak amiatt nem sürgős hematológiai konzílium javasolt.
Ismételt kérdés, az előző emailben kap választ a kedves Kérdező.
Kedves Kérdező! MEg kell majd kontrollálni ezt a labort, van a fehérvérsejtek arányában eltolódás, de az abszolút számok rendezettek, a kenetben nézve látott gumprect rög krónikus limfoid leukémiában szokott lenni. Kell egy kontroll vérkép szerintem egy hónap múlva és azzal előjegyzés hematológiára. Ezt az állapotot, ha lenne is krónikus leukémia, ebben a stádiumban három havonta kell követni, csak azért írom, hogy emiatt sem sürgős az előjegyzés ne is lepődjön meg ha nem 1-2 héten belül kap.