Dr.. Ujj Zsófia Ágnes

belgyógyász, hematológus

374

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

belgyógyász, hematológus

Bemutatkozás:

2007 óta dolgozom a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézetben. Elsősorban a Hematológiai és Transzplantációs Tanszékén dolgoztam, de hosszabb időt töltöttem az Intenzív Osztályon és Sürgősségi Osztályon is. Képzésem során egyetemi centrumban szereztem naprakész és magasszintű ismeretet a belgyógyászat minden területén. Képzéseim befejeztével sikeres szakvizsgát tettem belgyógyászatból, majd hematológiából.

2015 óta online egészségügyi szakértést, cikkírást vállalok belgyógyászati és hematológiai témákban, valamint más szakterületek megírt cikkeinek lektorálását végzem, illetve betegek számára adok tanácsokat mind a belgyógyászat, mind a hematológia témakörében.

Érdeklődési területeim rosszindulatú csontvelői eredetű betegségek, a krónikusbeteg-ellátás és -gondozás, az intenzív beavatkozások alkalmazása a klasszikus belgyógyászat mellett.

2018 szeptemberétől magánrendelés keretein belül is segítem a belgyógyászat és hematológia kérdéskörén belül a hozzám forduló páciensek jelentkezését. Segítséget nyújtunk a leletek értelmezésében és a további orvosi vizsgálatok megszervezésében is. Weblap címe és elérhetőségek: intiminfekt.hu

Dr.. Ujj Zsófia Ágnes LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! NEm, ha a képalkotó negatív, nyilván nincs. MEnjen vissza a neurológiára, de ez inkább pánik szindrómának felel meg. Lehetne pszichológustól is segítséget kérni, ha a neurológus most frissen megnyugtatja.
Kedves Kérdező! A protrombinnal nincs teendő, véralvadást mérnek vele, rendben van, az INR-t ebből számítják a normál populációhoz viszonyítva és szerencsére ebben sincs kóros. Vas nem kell, hát jó a vas szint. Az alvadásgátlót nem tudom miért írta ha nincs ilyen gyógyszer. A fvs ezzel biztos nem függ össze. Azt nem tudom a fokozatosan emelkedő mit jeletn, korábban is magas volt e. Ha nem akkor ez lehet csak vmi fertőzés, ha igen akkor sem jelzi, hogy ez a labor bajt észlelne. Mindenesetre ha megnézi egy hematológus (csinál egy perifériás vérkenetet) akkor rövidre zárja kételyeket.
Kedves Kérdező! A reaktív azt jelenti gyulladásos, fertőző tehát nem rosszindulatú. Lehetne háziorvosi vagy belgyógyászati segítséggel vírusszerológiai vérvizsgálat.
Kedves Kérdező! Nincs jelentősége, ha a vas rendezett. MEgnézném 3 hónap múlva, úgy hogy legyen vas ferritin transzferin is. De nem jelez önmagában valóban bajt.
KEdves Kérdező! Az MTHFR mutáció nem kontraindikáció ilyenkor de azért mondja meg a nőgyógyásznak mielőtt felírja. De felírhatja.