Dr. Farkas Ágnes

szülész-nőgyógyász

Szakterülete:

szülészet-nőgyógyászat

Bemutatkozás:

1979-ben születtem Debrecenben, itt nőttem fel, és 1998-ban érettségiztem le a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumban.

2006-ban szereztem meg az általános orvosi diplomát a DE OEC ÁOK szakon. Az egyetem alatt sikerült szakmai gyakorlatot töltenem az Egyesült Királyságban, Londonban az egyik nagy egyetemi kórházban, a St. George's University Hospitalban.

Az egyetem után a DEKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni. A rezidensképzés után dolgoztam egy internetes cégnél mint egészségügyi tanácsadó, majd 2 évig szakorvosjelöltként a Kazincbarcikai Kórházban. Innen utam ismét a Debreceni Női Klinikára vezetett vissza, először önkéntes segítőként, majd szakorvosjelöltként folytattam a munkámat, és 2013-ban  szereztem meg a szülészet-nőgyógyászat szakvizsgámat.

2017 januárjában döntöttem úgy, hogy a klinikai munkámat befejezem, és a szakmai tevékenységemet a REOF Kft. járóbeteg-ellátó központjában folytatom. Rendelésem jelenleg is itt van, ide várom a régi és új pácienseimet.

Legfőbb érdeklődési területeim az infertilitás és az endometriosis, de emellett bármilyen panasszal, kérdéssel forduljanak a páciensek hozzám (fertőzések, vérzészavarok, nőgyógyászati kérdések, terhesgondozás), mindenben igyekszem személyre szabott megoldást találni.

A rendelőm elérhetősége

Dr.. Farkas Ágnes LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Hölgyem! Nagyon ritka jelenség, hogy fogamzásgátló szedése mellett jól működő, érett petesejt nőjön meg. Mivel az orvosa úgy gondolta, hogy amit látott inkább ennek felel meg, azt javaslom, alkalmazzanak kiegészítő védekezési módszert is. Amikor elmegy kontrollra, meglátják, hogy eltűnik-e a képlet, vagy sem. Addig inkább óvatosan. Apró megjegyzés csupán. Írja, hogy egy éve volt a szülése, és ha jól értelmezem, ezt a gyógyszert szedi? Remélem nem szoptat mellette, a Yasminelle nem megengedett gyógyszer szoptatás alatt. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes
Kedves Hölgyem! Hűha! Hát én nem is értem, ezt hogy gondolták a kollégák... Először is. Mivel rendszeresek a vérzések, egyáltalán nem biztos, hogy változókorban van, hiszen vannak olyan nők, akik 55-60 éves korukig is menstruálnak. De igazából ennek semmi jelentősége jelenleg. Hiszen az, ha valaki a változókorba jut, egy végleges állapot. Azt nem lehet visszacsinálni. Persze, lehet hormonpótlást adni, de az nem végleges megoldás. A változókor velejárója, hogy ingadozhat a vérnyomás, problémák lehetnek az anyagcserével, stb. Ebből nem az következik, hogy jó, úgy hagyjuk, mert a változókor okozza. Önnek kezelésre van szüksége, hiszen nem jó a vérnyomása. Ha valakinek túlsúlya van, és magas a vérnyomása, arra se legyintenek, hogy ja, a túlsúly okozza, akkor nem kezeljük (pedig a legtöbb esetben az ellen valóban lehet tenni)... Kezdje a háziorvossal, és nyugodtan mutassa meg a válaszomat bárkinek. Szerintem alapos kivizsgálásra van szüksége, hogy mi okozza a panaszát, látni kell, van-e nagyobb eltérés a vérnyomásban, vagy pl. egy EKG-n... Mielőbbi jobbulást! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes
Kedves Hölgyem! Mivel nem a menstruáció első napjától használja, teljes védelmet csak a következő hüvelygyűrű felhelyezésétől biztosít csak. Így a válasz igen, van esélye a teherbeesésnek, bár nagyon kicsi. Ha nem jönne meg a menstruáció, csináljon terhességi tesztet. Üdv. : Dr. Farkas Ágnes
Kedves Zsuzsa! Én sem javasolnék újra küretet, inkább egy mehüregi tükrözés lenne a célszerű. Ilyenkor egy kis kamerás eszközzel néznek be a méhébe a méhszájon keresztül, ugyanúgy vénás bódításban. Ilyenkor ellenőrizni lehet a méhében a nyálkahártyát, és célzott szövettani mintavétel történhet. Ha így sincs gyanús eltérés, akkor akár egy hormontartalmú méhen belüli eszközzel is meg lehet oldani a vérzészavart, ami 5 évig fent lehet, és ideális lenne az Ön állapotában. Jobbulást! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes
Kedves Hölgyem! Az emberi testből eltávolított szöveteket javasolt vizsgálatra küldeni. Ahol én dolgozok, ott a vetélés anyagát mindig elküldik szövettani vizsgálatra. Ez biztos, hogy szabályos, másféle gyakorlatot én nem ismerek. Amennyiben kételye lenne, keresse meg az Osztályvezetőt, és beszéljen vele is a panaszáról, ne maradjon kérdése, mert nehéz lesz feldolgozni a történéseket. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes