Dr. Fáklya Mónika

endokrinológus, gyermekgyógyász

Szakterülete:

endokrinológus, gyermekgyógyász

Bemutatkozás:

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.

2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett. A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.

Magánrendelés: Debrecen, Bem tér 14.
Rendelési idő: kedd és csütörtök, 15-18 óra között.
Időpont kérése: 06-30/645-7664 telefonszámon.
Honlap: www.gyermekendokrin.hu

Dr.. Fáklya Mónika LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt kérdező! A göb 1 cm-nél kisebb, így teendő nincsen jelenleg vele a követésen kívül. Az inhomogén echoszerkezet autoimmun gyulladást jelezhet. Mivel a TSH rendben van, egyelőre hormonpótlási igénye nincsen, de a pajzsmirigy működését is követni kell rendszeresen.
Tisztelt kérdező! A pajzsmirigyben levő 1 cm alatti göbökkel teendő nincsen, UH-os követés javasolt.
Tisztelt kérdező! Mivel minden labor más referenciatartományokkal dolgozik, ezek leírása nélkül nem adható korrekt vélemény a leletről. A nemi hormon szinteket egyébként is adott időpontban javasolt levetetni, amely a menses 3.-5. napja között van. (Első nap a menses jelentkezése) A laboreredményei az általam ismert labor referencia értékekhez viszonyítva a ciklus második felének megfelelnek, de a fentiek figyelembe vételével javaslom a következő mintavételt.
Tisztelt kérdező! Véleményem szerint szedheti együtt a két gyógyszert. (ne egyszerre vegye be őket)
Tisztelt kérdező! Az L-thyroxin csökkentése megfelelő döntés volt. A petefészek nem merül ki a pajzsmirigy hormonpótlás miatt, e miatt ne aggódjon. A természetes teherbe esésre megvan minden esélye. A TSH ingadozás ebben a betegségben normális, és az aktuális igényekhez kell a hormonpótlást hangolni. A PCO "gyógyszere" a helyes életmód első körben.