Dr.. Fáklya Mónika

endokrinológus, gyermekgyógyász

2216

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

endokrinológus, gyermekgyógyász

Bemutatkozás:

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.

Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.

2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.

A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.

Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.

Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

Dr.. Fáklya Mónika LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt kérdező! Ha jól értem ez egy 2017-es lelet. Ezt az UH-ot javaslom újra elvégeztetni, hogy azóta nőttek-e a göbök. A PTH ismétlése is szükséges. Az eredményekkel vissza kell menni endokrinológus szakorvoshoz. Szóba jön aspiratiós cytológiai vizsgálat végzése az 1 cm feletti méretű göbökböl és a PTH emeelkedés miatt részletesebb vizsgálat.
Tisztelt kérdező! Mivel a TSH rendben van, nem kell gyógyszeres kezelés. Az alsó határnál levő fT4 a teste nagyobb víztartalma miatt van, ez a kismamáknál gyakori.
Tisztelt kérdező! Egy mikroadenoma nem változtatja meg a sella méretét. A hormoneltérései miatt javaslom endokrinológiai szakvizsgálatát.
Tisztelt kérdező! Mivel a pajzsmirigy leletei normálisak, a panaszait nem magyarázzák. Belgyógyásznál javaslom vizsgálatát.
Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak.