Dr.. Fáklya Mónika

endokrinológus, gyermekgyógyász

2203

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

endokrinológus, gyermekgyógyász

Bemutatkozás:

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.

Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.

2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.

A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.

Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.

Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

Dr.. Fáklya Mónika LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt kérdező! Mivel az Letroxot reggel, étkezés előtt javasolt beszedni, azt javaslom, hogy szedje pl. este az estrafemet. 2 óra különbséget mindenképpen javaslok.
Tisztelt kérdező! Igen. Fontos lenne a diétáját betartani és a testsúlyát csökkenteni.
Tisztelt kérdező ! Ezek mellett a terhességnek nincs akadálya, de mivel az adatok hiányosak, ez csak ezen eredmények alapján mondott vélemény.
Tisztelt kérdező! Szedheti a jódos terhesvitamint. Várandósság esetén mivel a babának szüksége van a jódra ez nem ellenjavallt. Mivel a TSH rendben van, nem kell változtani a gyógyszeren, mert a terhes nők testének víztartalma magasabb és e miatt mérik alacsonyabbnak az fT4 szintet. Terhesség esetén ezért más a normál tartomány.
Tisztalt kérdező! A laborok különböző módszerekkel mérnek, amihez más-más ref. tartomány tartozik. Mivel ezeket nem mellékelte, így nem lehet korrekt választ adni.