Dr.. Fáklya Mónika

endokrinológus, gyermekgyógyász

2242

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

endokrinológus, gyermekgyógyász

Bemutatkozás:

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.

Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.

2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.

A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.

Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.

Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

Dr.. Fáklya Mónika LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Tisztelt kérdező! Egyetértek a háziorvosával a gyógyszer adagjának emelésében. Az emelt adag hatását 2 hónap múlva történő vérvétellel kellene ellenőrizni. Szakrendelésre évente tanácsos elmennie ellenőrzésre.
Tisztelt kérdező! Erre azért nem tudok önnek egyértelmű választ adni, mert nem tudom hol tart a betegsége. A pajzsmirigy túlműködés kezdetén nem javasoljuk a fokozott testmozgást. Diétázni viszont tud ilyenkor is. Táplálkozzon egészségesen!
Tisztelt kérdező! Minden labor a saját referencia tartományit adja meg, az általuk használt labordiagnosztikai módszerekre vonatkoztatva. Mivel a TSH rendben van, nagy gond biztosan nincs, de mivel az fT4 kicsit alacsonyabbnak tűnik, 6 hét múlva érdemes lenne megkontrollálni ezt a vizsgálatot.
Tisztelt kérdező! Bár kérdést nem tett fel, gondolom a göb körüli teendőkre lenne kíváncsi. Az 1 cm feletti göbök tűbiopsziás vizsgálata javasolt. Ennek a göbnek a mérete határon van. Javaslom, hogy keressen fel endokrinológust.
Tisztelt kérdező! Hormonpótlásra mindenképpen szüksége van. A pajzsmirigy hormon szintek megfelelő tartományban tartásával a panaszok csökkenni fognak. Mivel nem írta meg, hogy ezek pontosan miben nyilvánulnak meg, nem tudom hogy inkább sok, vagy inkább kevés mennyiségű a szedett hormonpótlás mennyisége, de ezt a laborvizsgálat tisztázni fogja. Létezik másik készítmény is, de a hatóanyag ugyanez. Keresse fel a kezelőorvosát, hogy a vizsgálatokat el tudják végezni.