Dr. Balogh Andrea

gyermekgyógyász

Szakterülete:

gyermekgyógyász

Bemutatkozás:

2018-ban SVT (Spiritual Response Therapy) kezdő és haladó kurzust teljesítettem.

2015-ben Általános Természetgyógyászat vizsgát tettem.

2010-től energiagyógyászatot tanulok.

2007-től 2017-ig kisebb megszakításokkal dolgoztam Debrecenben iskolaorvosként.

2007. októbertől: a WEBBeteg kommunikációs portálnál vagyok orvostanácsadó. Munkám szerves részének tartom a tájékoztatást, az oktatást, a nevelői munkát, hiszen a szülőknek meg kell tanítani, segíteni kell nekik, hogyan nevelhetik fel gyermekeiket egészségesen, egy-egy betegség esetén mit tehetnek gyermekük érdekében. Ezen a portálon keresztül ez szélesebb körben tud megvalósulni, eredményesebbé téve munkánkat.

2009. szeptembertől: Nádudvaron vagyok házi gyermekorvos.

2007. szeptember és 2009. szeptember között: A debreceni Városi Egészségügyi Szolgálatnál iskolaorvosként dolgoztam. Feladataim közé tartozott a gyermekek körében a különböző szűrővizsgálatok elvégzése, illetve az iskolákban előforduló bármely betegség, baleset megfelelő, szakszerű ellátása. Kiemelt szerep jutott munkám során a megelőzésnek, melyet az egyik legfontosabb dolognak tartok.

2006. szeptember és 2007. szeptember között: házi gyermekorvosi munkát láttam el Hajdúböszörményben tartós helyettesítőként az akkor Amerikában tartózkodó háziorvos kolléga helyett. Helyettesítésem alatt 1400 fős praxisért voltam felelős. Ez idő alatt a körzet mérete kimagaslóan gyarapodott.

2006-ban homeopátiás képzésen (Boiron, Schüssler) vettem részt.

2005-2007.: Balmazújvárosban körzeti orvosi munkában vállaltam besegítést. Csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgát tettem kiváló minősítéssel.

2005: Linguamed 2001. Kft fordítóiroda részére angol és olasz nyelvű szakmai fordításokat végeztem.

1998 és 2005 között: a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekklinikáján klinikai orvosként dolgoztam. Tekintettel arra, hogy a Gyermekklinika minden osztályán dolgoztam, a gyermekbetegségek széles területén tapasztalatot tudtam szerezni. Több időt dolgoztam onkológián, csecsemő-, bel- és intenzív osztályon.

1998-ban a Debreceni Egyetem Orvostudományi Karán Általános Orvosi Diplomát szereztem, cum laude minősítéssel.

1992-1998 között: a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanultam.

Hobbijaim: Torna, úszás, olvasás, fordítás és természetesen a szakmám.

Dr.. Balogh Andrea LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! Érdemes lenne egy endokrinológiai vizsgálatra elvinni a kislányát, ahol egyéb pajzsmirigy hormonokat, vércukrot, inzulin rezisztenciát és más értékeket is meg tudnak nézni. Előfordul, hogy a TSH normális, de a T3, T4 hormon eltér, ezért érdemes ezeket is megnézettetni. A vizsgálatra háziorvosuk tud beutalót adni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
Tisztelt Kérdező! A beszédfejlődés a gyermekeknél különböző ütemben indul el. Van aki 1 évesen már több szót mond, más gyermek pedig 3 évesen még alig mond pár szót, majd szépen elindul a beszédfejlődése. Az okostelefon valóban nem tesz jót a kisgyermeknek, sem a beszédfejlődésének, sem az idegrendszerének. Sokkal jobb ha mondókáznak, énekelnek, mesét olvasnak neki. Leírása alapján nem gondolnám, hogy gyermekük autista. Ugyanakkor 2 évesen nem várható el a kicsitől, hogy firkáláson kívül mást csináljon, hiszen iskolás korra alakul ki stabilan a jó ceruzafogás, 5 éves kora körül tud emberrajzot csinálni, tehát évről évre a finommotorikája fejlődik a gyermeknek, de egy 2 éves alapvetően még firkálni fog. Azt tanácsolom kérjék ki gyermekorvosuk, védőnőjük segítségét, olvassanak neki minél többet, játszanak vele, mondókázzanak neki illetve vannak különböző mozgásterápiás módszerek, amivel a beszédfejlődés beindítható. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
Tisztelt Kérdező! Nem ismerem személy szerint a mosható betéteket illetve pelenkákat. Kicsit belekukkantva úgy láttam ezek is többféle anyagból készülnek kezdve a műanyag különböző változataitól a pamutig, bambuszig. Érdemes átgondolni mit használ az ember, műanyagot semmiképpen sem használnék már csak ha a környezetbarát elgondolásra reflektálok illetve a bőrnek sem tesz jót. A pamut pl. jónak tűnik, azt rendesen kimosva higiénikus is lehet. Nyilván át kell gondolni, hogy mennyi idő, kapacitás stb. van erre illetve hogy van-e pl. tiszta pamutból készült pelenka illetve betét vagy más anyagokkal keverik. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
Tisztelt Kérdező! Úgy gondolom kisfia szépen fejlődik, nyilván minden gyermek eltérő ütemben és módon teszi ezt. Amit hiányol lehet, hogy 1-2 hónap múlva szépen végre fogja hajtani a saját fejlődési ütemének megfelelően. Pár hónap múlva érdemes ezeket a dolgokat újra ellenőrizni, azt gondolom akkor már mindent fog csinálni a kisfia. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos
Tisztelt Kérdező! A tejeskávé foltok önmagukban nem okoznak gondot, ezek esetleg jelei lehetnek más társuló betegségeknek, de azoknak egyéb tünetei is vannak. A zsírdaganatok, ha azok valóban zsírdaganatok az nem gond, ha úgynevezett neurofibromak akkor az esetleg örökletes betegséget jelezhet, bár akkor Önnél is tüneteknek kellene lenni. Megnyugtatásképpen érdemes lenne egy genetikai szakrendelésen megmutatni a kicsit. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos