Csípőfájdalom

Tisztelt Doktornő! Több mint egy féléve nagyon fáj a csípőm , néha úgy érzem mintha kiugrana, máskor teljesen tünetmentes. Túlsúlyom nincs 176cm/61kg. Voltam a panaszommal doktornál, aki azt mondta hogy a semmi probléma a tavaly nyáron történt térdsérülésem következtében jobban terheltem azt az oldalt és ennek az utóhatása, de ez már lassan egy éve történt és a fájdalom továbbra sem szűnt meg, sőt még be is szokott duzzadni a derekamnál. A háziorvosom elküldött röntgenre, ahol a következő eredményt kaptam: A lumbalis lordosis mérséklődött. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremeken kezdődő spondyloticus kihegyezettségek észlelhetők. A kisizületekben enyhe arthrosis látszik az alsó szakaszon. A lumbosacralis rés mérsékelten egyenletesen beszűkült. Jobb oldalon a csípőizületi rés a terhelési felszínnek megfelelően mérsékelten szűkebb. Az acetabulum lateralis felső pereme megnyúlt. A femurfej kontúrja és szerkezete megtartott. CD szög 142. Radiológiai vélemény: enyhe degeneratív csigolyaeltérések, discopathia, coxarthosis i.d, coxa valga i.d Háziorvosom szerint nincs probléma csak egy kis tartásprobléma, ami normális. De ha normális, akkor miért fáj? Kérném segítségét, előre is köszönöm.

▼ hirdetés

Dr. Puskás Réka válasza a csípőfájdalom témában

Kedves Kérdező! Sajnos nem írta le, hogy melyik csípője fáj és melyik térde sérült. Ennek hiányában kicsit általánosabban tudom csak a választ fogalmazni. A lényeg az, hogy a jobb csípője valami okból kopni kezdett, míg a bal nem, ami arra utal, hogy ezt a csípőt jobban terheli. Ennek sokféle oka lehet, amit nagyon gondos és részletes vizsgálattal ki lehet deríteni.A túlterhelés tehát valószínű, ahogy a háziorvosa mondta. A túlterhelt csípők hajlamosak időnként begyulladni egy kicsit és akkor fájnak, máskor teljesen panaszmentesek. A tartásprobléma, ami valóban fennáll, szintén okozhatja a csípő túlterhelését és idő előtti kopását is. Az olyan tartásproblémák, amik komolyabb izomegyensúly felborulással is járnak, gyakran adnak okot az ízületi gyulladásra, ami fáj. Összességében azt gondolom, hogy egy részletes mozgásszervi vizsgálattal talán meg lehetne találni a problémája okát, amit nem fog megmutatni sem a röntgen sem más képalkotó vizsgálat.

Kérdés: 2019. május 08., 19:05 ; Megválaszolva: 2019. május 09., 17:42

CIKKAJÁNLÓ
Allergiás?
A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
Online konzultáció az OncoLogic-nál
Az egyszerű derékfájdalom legtöbbször otthoni kezeléssel is javul, bizonyos esetekben azonban nem szabad halogatni az orvoshoz fordulást, mivel a derékfájás kom...
Különösen a fiatalokat veszélyezteti a fejentyű. Ausztrál tudósok meglepő kutatást publikáltak 2018 februárjában, amely - jobb későn, mint soha - másfél év után...
A Tarlov-ciszta a lágyagyhártya olyan kiboltosulása, mely a gerincvelőből kilépő hátsó ideggyök körül helyezkedik el (perineurális ciszta).
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Tisztelt Dr. Ùr! Olyan problémával fordulok Önökhöz, hogy 2 hete műtötték a jobb kezem középső ujját pattano ujjal. A gondom az hogy még mindig ugyanugy sőt né...
Tisztel Lehel! Femurtörés szövődményeként szerzett kórházi lágyrészfertőzés és csontvelőgyulladás kövekeztében a suprapat recessus letapadt és hegesedés alakul...
Jó napot kívánok!Az lenne a kérdésem hogy 2 hete recsent a térdem és pattanó hangot hallottam. Az orvos azt mondta részleges keresztszalag szakadas és oldalszal...
Tisztelt Doktornő! Kérem segítsen értelmezni az alábbi leletet: A craniospinalis átmenet szabályos.A nyaki lordosis mérséklődött , a cervico-dorsalis átmenetb...
Kérem fordítsa le nekem a leletemet és a vélemény ,hogyan tovább? javaslat? Köszönöm A lordosis megtartott. A csigolyatestek magassága szabályos. A ventralis ...