Ótvar után halvány folt

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával (de nem áztatjuk) és Ungantisept (ha jól olvastam) krémmel kell kenni napi egy-kétszer amíg teljesen meggyógyul (még 1 hét kb.azt mondta a háziorvosunk). Szeretném a segítségét kérni, hogy ha meggyógyul a seb és csak halvány folt lesz látható, akkor van-e valamilyen kenőcs, ami segít a teljes elmúlásában a foltoknak. Körömvirág krémmel (ha jól tudom hegesedésre jó) ajánlja-e Ön kenegetni majd? Vagy ajánl-e valamilyen krémet? Ha igen, meddig tanácsolja kenegetni és hányszor naponta? Előre is nagyon köszönöm a segítségét!

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a ótvar témában

Kedves Anyuka!

A körömvirág krémet jó hatásúnak ismeri a népi gyógyászat, de saját praxison során rengeteg allergiás esetet láttam, inkább nem ajánlom.Ha már csak halvány folt van, az magától is elmúlik, fényvédelem fontos, mert könnyen bebarnulhat, esetleg a hámosodás segítésére Neogranormont javaslok naponta 1-2-szer vékonyan.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-09-26 09:39:53 ; Megválaszolva: 2009. szeptember 26., 09:39

CIKKAJÁNLÓ
Merevedési probléma
Rengeteg oka lehet, ezek egyike a krónikus prosztatagyulladás.
Minden egyes szoláriumozással nő a bőrrák kialakulásának kockázata. Minél gyakrabban látogatja valaki a szoláriumot, annál több kárt okoz magának és annál nagyo...
A pityriasis latin fordításban finom hámlást jelent, így a pityriasis betegségcsoportba olyan kórképek tartoznak, melyekre finom hámlás jellemző. A pityriasis e...
A szőrtüszőgyulladás a szőrtüszőre lokalizálódó gennyes elváltozás. A kiváltó mikroorganizmus a legtöbb esetben a Staphylococcus aureus baktérium. Hogyan tudjuk...
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kedves Doktornő! Az utóbbi napokban vettem észre,hogy a végbél környéki bőr eléggé kipirosodott és viszket is.Használok nedves törlőkendöt is székelés után.Kös...
Kedves Doktornő! Korábban írtam Önnek egy sebhorreás szemölcs kapcsán, ami a fejbőrön jelent meg. A napokban éreztem hogy felpuhult, és ma egy óvatlan mozdula...
néhány hónapja azt vettem észre hogy egy korábban szinte bőrszínű anyajegy sötétebb lett és mintha jobban kiemelkedne. Apró és szabályos, kb 0.5 cm átmérőjű. 2 ...
3hete végeztek fitymatultengés miatt mütétet a fiamnál.Ahol a szövetan erdemény lichent igazolt.Azota kelletkezet rajta egy holyag .Az lenne a kérdésem hogy az ...
Üdvözlöm, a bal lábszáramon, egy piros folt található, amely reggelre halványabb és nap végére erősebben látható, nap végén viszketéssel, amely krémezésre javul...