Szövettani lelet

Érdeklődnék hogy a szövettani leleten mit jelent a következő: a cytomorphologiai atypia közepes mértékű, a sejtek között osztódások kivehetők. A daganatsejtfészkek körül több helyen retractiós artefact látható. A szöveti kép basocellularis carcinomának felel meg, melynek eltávolítása épben történt. Vélemény: carcinoma basocellulare cutis pT1NX. Ez egy arcon történt bőrkimetszés eredménye. Áttét képződhet?

▼ hirdetés

Dr. Bodnár Edina válasza a basalioma témában

Ún. basaliomát távolítottak el az arcáról, amit az UV-sugárzás okozott. Szerencsére áttétet nem szokott okozni, de helyileg kiújulhat, illetve máshol is megjelenhet, így rendszeres bőrgyógyászati kontroll javasolt. Nagyon fontos, hogy óvja bőrét a naptól!

Kérdés: 2018. december 27., 18:06 ; Megválaszolva: 2018. december 30., 14:12

CIKKAJÁNLÓ
A hurutos köhögés
COVID-19 kisokos
A basaliomák a leggyakoribb bőrdaganatok, de lefolyásuk lassú, az esetek többségében jól és eredményesen kezelhetőek. A terápia elsősorban a sebészeti eltávolít...
A basalioma (carcinoma basocellulare) Magyarországon a leggyakoribb rosszindulatú (malignus) bőrdaganat. Általában lassan növekvő, áttétet igen ritkán adó dagan...
A rosszindulatú bőrdaganatok előfordulása világszerte növekszik. Leggyakrabban a hám eredetű basal sejtes (basalioma) és laphám sejtes (spinalioma), illetve a f...
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Tisztelt webdoktor! 1 napja reggelre jelentkeztek a képen látható erősen viszkető piros foltok. A medencém körül szinte mindenhol megtalálhatóak még a lágyéko...
Üdvözlöm! 3 hónapja jelentek meg pénisz bőrén, nem a makkon kis fehér pattanásszerű pöttyök. Online bőrgyógyászaton fényképek elküldése után a következő diagnóz...
Tisztelt Doktornő! tanácsot szeretnék kérni a képen látható tünetre, ami olyan mintha beütöttem volna és belilult a bőröm, pedig nem. Kb. 3 hete kezdődött foly...
Tisztelt doktornő! Többször olvastam hogy nemi herpeszre sós ülőfürdőt ajánlanak. Viszont a combjaimon mindig visszatérő szőrtüsző gyulladás van és olykor elég...
Kedves Hölgyem/Uram! Kb.két hónapja jelent meg a bal lábszár elülső felületén egy kb.200 Ft-os nagyságú, nem szabályos kör alakú piros folt, ami azóta nem tűnt...