Hercegnő / Shepherd's pie
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- gluténmentes ételízesítő
- 2 kg megpucolt burgonya
- vaj (a burgonyapüréhez)
- olaj (a sütéshez)
- kakukkfű
- tej
- só
Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a burgonyapürét. A darált húst olajon megpirítjuk, megszórjuk kakukkfűvel és ételízesítővel. Kiolajozunk egy nagyobb jénai tálat, beletesszük a burgonyapüré felét, rá a darált húst, végül a püré másik felét. Sütőben addig sütjük, míg a teteje barna nem lesz. Tálaláskor savanyúságot adunk hozzá.
Hasonló receptek
Salátafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Krumplipüré rakottasan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Székelykáposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes