Vörös lencse krémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kicsi paradicsomkonzerv
- 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
- kevés kukoricaliszt
- 1 fej hagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.
Hasonló receptek
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolleves lazaccal
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes