Brokkolileves csirkemájjal
Hozzávalók:
- 1 csirkeaprólék májjal együtt
- 25 dkg brokkoli (mélyhűtött is lehet)
- 5 dkg cérnametélt
- 2 dl tejföl
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál borecet
- 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és őrölt koriander
Elkészítés:
A csirkeaprólékot megtisztítom, feldarabolom és a máj nélkül fazékba teszem. Leöntöm másfél liter vízzel, megsózom, beleszórom a törött borsot és a koriandert, meg a jól megmosott, héjas vöröshagymát. A húst puhára főzöm, majd a levesből kivéve kicsontozom és metéltre vágom. A nyers májat is metéltre vágom és a hússal együtt beleteszem az átszűrt levesbe. Ezután belerakom a megmosott (vagy még fagyos), apró rózsáira szedett brokkolit és a cérnametéltet. Kis lángon addig főzöm, amíg a tészta és a brokkoli is megpuhul. A tejfölt belekeverem a levesbe, felforralom és ízesítem borecettel.
Hasonló receptek
Káposztaleves fűszeres csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egzotikus gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes