Brokkoliropogós pikáns lila hagymával
Hozzávalók:
- 50 dkg héjában főtt burgonya
- 50 dkg roppanósra főzött brokkoli
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa#A bundázáshoz: liszt
- tojás
- zsemlemorzsa#A sütéshez: 3 dl olaj
- 4 evőkanál méz
- 3 nagy fej lilahagyma
- fél dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál balzsamecet
- őrölt szerecsendió
- bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát törjük össze, adjuk hozzá az apróra vágott brokkolit, a tojásokat, a zsemlemorzsát és fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Gyúrjunk belőle egynemű masszát és lisztezett deszkán formázzuk vastagabb hengerekké. Bundázzuk lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, bő, forró olajban süssük pirosra, majd papírtörlőre téve csepegtessük le. A pikáns lila hagymához a mézet karamellizáljuk világosbarnára, majd tegyük rá, a vékonyra szeletelt lila hagymát. Forgassuk át, öntsük rá a bort, sózzuk, borsozzuk meg és 10 percig főzzük lassú tűzön. Ízesítsük balzsamecettel és főzzük még 2-3 percig. Tálaláskor halmozzuk tányérra és külön edényben kínáljuk hozzá a pikáns hagymát.
Hasonló receptek
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csusza spenóttal
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes