Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • A gombóchoz: 250 g Bakony zsírszegény túró
  • kapor
  • 1 tojás
  • édesítőszer
  • 2-3 kanál zsírmentes szójaliszt#Az öntethez: 1 pohár kefir
  • édesítőszer#A díszítéshez: apróra vágott pörkölt dió

Elkészítés:

Túrót kikeverem a kaporral, édesítőszerrel, a tojássárgájával és a szójaliszttel, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. 30-35 percre fagyasztóba teszem a masszát, hogy jó hideg legyen, de nem jeges. Majd vizes kézzel gombócokat formázok és forrásba lévő vízbe dobom. Ha feljöttek a felszínre, még kb. 2-4 percig főzőm. Édesítőszeres kefíres öntettel leöntve, pörkölt dióval megszórva tálalom.

Hasonló receptek

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás-paradicsomos rizottó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenygyel zöldbab tál

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: