Sajtos zeller párizsiasan

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú zellergumó
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • (törött bors)

Elkészítés:

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

őszibarackos csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Könnyű rakottas rizs

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás sajtos rakott tészta.

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: