Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 filézett kacsamell
  • 1 kiskanál őrölt mustármag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál chiliolaj
  • őrölt bors#A körethez: 40 dkg száraz bab (fehér)
  • zöldségleves
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 2 szál friss zsálya
  • 2 szál friss rozmaring
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kacsamellfilék bőrét irdaljuk be és ízesítsük sóval, borssal, őrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a chiliolajjal és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hűtőbe pácolódni. A körethez az előző este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel főni, majd amikor megpuhult, szűrjük le és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszűrt főtt babot és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab főzőlevéből másfél decit és közepes tűzön főzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával és rozmaringgal fűszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne főzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bőrükkel lefelé tegyük forró serpenyőbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bőrükkel felfelé tegyük tepsibe és 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura és forrón kínáljuk.

Hasonló receptek

Spenótos csirkemell pennével

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Salátafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Karalábé főzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: