Báránykaraj karfiollal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 fej vöröshagyma és karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60-60 dkg burgonya és báránykaraj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 dl almabor
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • kakukkfűág

Elkészítés:

A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot összekeverünk. Ezzel a húst bekenjük, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk és mellétesszük a karikára vágott hagymák és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük és 15 percig állni hagyjuk. A karfiolt és a burgonyát tányérok szélére rendezzük. Az almabort a hús sütőzsírjával összekeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is és ha szükséges, újrafűszerezzük. A húst a tányérok közepére tesszük és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.

Hasonló receptek

Csirkecsorba szerb módra

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült rizs csirkével, sonkával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: