Báránykaraj karfiollal
Hozzávalók:
- 1-1 fej vöröshagyma és karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- 60-60 dkg burgonya és báránykaraj
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 dl almabor
- őrölt bors
- só#A díszítéshez
- kakukkfűág
Elkészítés:
A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot összekeverünk. Ezzel a húst bekenjük, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk és mellétesszük a karikára vágott hagymák és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük és 15 percig állni hagyjuk. A karfiolt és a burgonyát tányérok szélére rendezzük. Az almabort a hús sütőzsírjával összekeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is és ha szükséges, újrafűszerezzük. A húst a tányérok közepére tesszük és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.
Hasonló receptek
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes