Sült rizs csirkével, sonkával
Hozzávalók:
- 25 dkg konyhakész rizs
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt sonka
- 1 piros húsú paprika
- 20 dkg póréhagyma
- 55 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- kevés cseresznyepaprika-krém
- 2 evőkanál szójaszósz
- curry
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.
Hasonló receptek
Narancsos-spenótos csirkesaláta
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Karfiolfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges húsos ragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes