Zöldborsóleves szárnyas galuskával
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 20 dkg vegyes zöldség
- 15 dkg csirkemell
- 1/2 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet kétszer ledarálom, vagy géppel pürésítem. Alaposan összekeverem a tejszínnel, a tojásfehérjével, búzadarával, majd sóval, szerecsendióval ízesítem. Amíg a dara megdagad, a hűtőben pihentetem. Közben a zöldségeket kockára, a hagymát és a petrezselymet finomra vágom. Olajon kissé pirítom a hagymát, majd meghintem pirospaprikával és hozzáadom a vegyes zöldséget. Felöntöm kb. 1 liter vízzel és addig párolom, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor kiskanállal beleszaggatom a szárnyas galuskát és pár percig forralom. A lisztet simára elkeverem 1 dl vízzel és besűrítem vele a levest. Kiforralom és petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Hasonló receptek
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes