Alufóliás sárgarépa
Hozzávalók:
- 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa
- 5 dkg vaj
- só
- csipetnyi reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.
Hasonló receptek
Sajtos brokkoli
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Gluténmentes
Túrós burgonyakrém
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Píritott zöldségek rizzsel
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes