Almamártás
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 8 dkg cukor
- 1 dkg só
- 10 dkg liszt
- 0,5 dkg szegfűszeg
- 1 citrom
- 3 dl tej
- 0,5 dkg fahéj
- 8 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk. Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást. Tejfölt adunk hozzá, felforraljuk és simára keverjük. Fehérborral és citrommal ízesítjük.
Hasonló receptek
Gombás rizs
Köret, Könnyű
Vesebetegség, Crohn, Hasnyálmirigy, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mustáros sült burgonya
Köret, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes