Mustáros sült burgonya
Hozzávalók:
- 8 közepes/4 nagyobb burgonya (1 kg)
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál csípős mustár
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyákat gondosan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük, hosszanti irányban kettévágjuk és vágott felületüket, mint a pogácsa tetejét, mélyen bevagdossuk. Simára keverjük az olajat a mustárral, hozzáadjuk a meghámozott, áttört fokhagymát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot és megkenjük vele a fél burgonyákat. Nagyobb tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk őket és 180 ´C-ra előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-45 percig, pirosra sütjük (ha nagyon pirulna a tetejük, alufóliával lazán betakarjuk, de át kell sülniük!). A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, tetejüket meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Igazán csak frissen jó! Köretként roston sült, natúr húsok, disznótoros mellé kínálhatjuk, önmagában - vegyes salátával, savanyúsággal - finom, könnyű vacsora.
Hasonló receptek
Gyümölcsös kukorica
Köret, Könnyű
Magas koleszterin, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült zöldségek görögösen
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldségkrém
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes