Sárga burgonyaleves
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 kis fej hagyma
- 40 dkg burgonya
- 100 ml joghurt
- 1 zöldpaprika
- majoránna
- kurkuma
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
A minimális olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában. Ha kész és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Citromos aszaltgyümölcs-leves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöld zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes