Sárga burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 100 ml joghurt
  • 1 zöldpaprika
  • majoránna
  • kurkuma
  • 1 citrom

Elkészítés:

A minimális olajon megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában. Ha kész és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Citromos aszaltgyümölcs-leves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöld zöldségleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Savanykás leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: