Zöld zöldségleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 70 dkg uborka
  • 10 dkg zellerszár
  • 25 dkg mélyhűtött száraz bab
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg friss spenót
  • 15 dkg lilahagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 pohár sovány tejföl

Elkészítés:

A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkíni végeit levágjuk, húsát félbe vágjuk és 1 cm vastagon felszeleteljük. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát a cukkínihez hasonlóan felszeleteljük. A zellerszárat meghámozzuk, megmossuk, szintén 1 cm vastagon felvágjuk. A cukkínit, az uborkát, a zellerszárat és a babot a római tálba öntjük, 1 teáskanál sóval megszórjuk és 15 percig állni hagyjuk. Kisebb darabokban rászórjuk a vajat, lezárjuk a római tálat és a hideg sütőbe tesszük. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) és kb. 60 percig főzzük a zöldségeket. Közben megtisztítjuk a spenótot és csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és felkarikázzuk. Az egy óra letelte után, a zöldségekhez keverjük a spenótot és lefedve további 10 percre a kikapcsolt sütőbe tesszük. Felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a hagymakarikákat. Rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Félrehúzzuk. A levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, tejföllel és a karamellizált hagymával tálaljuk.

Hasonló receptek

Tejfölös gombaleves

Leves, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cseresznyeleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: