Pszichiáter téma

Dr. Bakos Cinnia Dóra - Önéletrajz

Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter szakmai önéletrajza a WEBBeteg.hu egészségportálon.

Dr. Tolvay Katalin: A betegek egyre kevésbé érzik stigmának, ha lelki problémáik vannak

Sokan ismerik és tisztelik, és ő is számos páciens lelkének, elméjének, személyiségének gyógyítója, és ismerője. Elhivatott pszichiáter, aki örömmel hódol a kerékpározásnak, a sportnak, az utazások élményének, megőrizve az értékrendjének megfelelő szépségeket, bölcsességeket, hétköznapi szokásokat.

Lefordítjuk a pszichiátria nyelvét a jog nyelvére - Interjú dr. Kristóf Andreával

Dr. Kristóf Andrea pszichiáter három éve hagyta el Debrecent családjával, és immár Budapesten gyakorolja sokrétű hivatását a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetében, ahol elmeorvos szakértőként tevékenykedik. A nem mindennapi feladatokról és a hivatásáig vezető útról kérdeztük.

Mi utalhat arra, hogy depresszióban szenved?

Magyarországon havi szinten 200 000 ember szenved a depresszió tüneteitől, de alig 50 százalékuk áll orvosi, gyógyszeres kezelés alatt. A betegség lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.

Az alábbi tényezők jelentkezésekor fennáll a veszélye, hogy Ön depresszióban szenved:

Amennyiben a fenti tünetek közül legalább öt együttesen fennáll legalább két héten keresztül, a depresszió diagnózisa valószínűsíthető.

A betegséget minden esetben kezelni kell - gyógyszerekkel, pszichoterápiával, fényterápiával és életmódváltással -, valamint tanácsos rendszeresen felkeresnie orvosát, érdemes többet járni közösségbe, egészségesen táplálkozni és kerülni az alkoholfogyasztást!

Önértékelő kérdőívünk segítségével megállapíthatja, hogy mennyire ingadozott hangulata, illetve választ kaphat arra is, hogy ez már depressziónak tekinthető-e: Depresszió teszt

A depresszió 2020-ra a második leggyakoribb munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz

A pszichiátriai szakma még mindig létszám- és forráshiánnyal küzd, miközben a tudományos előrejelzések szerint a 21. század a pszichiátriai betegségek évszázada lesz - közölték szakemberek a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) XX. vándorgyűlését megelőző sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

"Homoszexuális a férjem?" - A pszichiáter válaszol

"Férjem viselkedéséből néha arra következtetem, hogy homo-, vagy biszexuális. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kezelési módjai lehetnek ennek a problémának? Pszichiáterhez kellene mennie?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Dr. Boha Katalin neurológus és pszichiáter szakorvos szakmai önéletrajza

Dr. Boha Katalin neurológus és pszichiáter szakorvos szakmai önéletrajza.

Dr. Pálvölgyi Rita pszichiáter, pszichoterapeuta - Szakmai önéletrajz

Dr. Pálvölgyi Rita pszichiáter, pszichoterapeuta - Szakmai önéletrajz

Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter önéletrajza

Dr. Félegyházy Zsolt pszichiáter szakmai önéletrajza és bemutatkozása a WEBBeteg.hu egészségportálon.

"Öngyilkossággal zsarol a párom!" - A pszichiáter válasza

Élettársammal megromlott a kapcsolatunk. Ő még lát reményt az újrakezdésre, én már nem. Van egy gyerekünk is, azzal zsarol, hogy öngyilkos lesz, ha elhagyom. Korábban volt már öngyilkossági kísérlete. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
▼ hirdetés