Allergiás Betegek téma

Mi a különbség az allergia elleni készítmények között?

Az allergia kezelése általában tüneti, de súlyosabb vagy hosszan tartó, illetve visszatérő allergia esetén tartós gyógyszeres terápia is alkalmazható. A helyi hatású allergia elleni szerek (pl. orrcsepp, krém, szemcsepp) mellett a leggyakrabban használt és talán legismertebb készítmények az antihisztamin tabletták.

Egészséges otthon: szabaduljon meg a hálószobában rejtőző kórokozóktól!

Életünk közel harmadát töltjük alvással. Az ágyneműben azonban, ha nem megfelelően tisztítja azt, számos olyan dolog megbújhat, amely veszélyt jelenthet az egészségére! Íme, egy útmutató az ágynemű megfelelő tisztán tartásához, valamint az egészséges hálószobához.

Tormával az allergia ellen!

Nehéz meghatározni, hogy melyik az az időszak, ami a legrosszabbnak nevezhető az allergiások szempontjából, de ilyenkor, nyárutón a parlagfű mindenképp nagy problémát okoz, ez a legveszélyesebb allergén, ami legalább kétmillió embert érint az országban.

10 pontban a nyaralásról - allergiásoknak

Az allergiás betegek számára a nyaralásra, utazásra való felkészülés fontos része a nyaralóhely és az időpont kiválasztása, a gyógyszerek előkészítése. Dr. Pintér Judit, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével összegyűjtöttük mi az, amire érdemes figyelni, hogy a pihenés valóban felhőtlen legyen.

▼ hirdetés