Összefogtak az Elhízás Világnapja alkalmából

Magyar Elhízástudományi Társaság
megjelent:

2025-re a világ összes országát érintheti az elhízás betegség, ezért a világ elhízástudományi szervezetei 2020. március 4-én, az Elhízás Világnapján összefogtak, hogy közös megoldásokat, kezelési stratégiát alakítsanak ki, és jó gyakorlatokat osszanak meg egymás között a világméretű elhízás megfékezésére. Az azonnali cselekvésben a kormányzati szereplők aktív részvételét is várják.

A jelenlegi trendek alapján 2025-re várhatóan minden ötödik ember elhízott (BMI > 30 kg/m2) lesz a Földön. Az alacsonyan és közepesen fejlett országok mutatják a legintenzívebb növekedési trendet és az elhízás legmagasabb előfordulását.

A kóros BMI (BMI > 30 kg/m2) globálisan évente mintegy 990 milliárd USD egészségügyi többletköltséget jelent, amely a világ egészségügyi alapjainak 13%-át teszi ki.

Megnyitja klubját a Túlsúllyal Élők Társasága

Az elhízás számos betegség kialakulásának rizikótényezője, növeli a legjelentősebb népbetegségek, így a diabétesz, egyes daganatos és szívbetegségek előfordulását.

A kormányok figyelmét ismételten felhívják a globális elhízásra, a beavatkozás prioritására, a korai kezelés és megelőzés jelentőségére, valamint az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére az elhízott betegek diszkrimináció mentes és adekvát kezelése érdekében.

Az Elhízás Világnapja alkalmából a világ vezető elhízástudományi szervezeteivel együttműködésben a Magyar Elhízástudományi Társaság újra közös cselekvésre szólít fel az elhízás megfékezésében.

Az Elhízás Világnapi eseményeihez kapcsolódóan 2020. március 13-án a Széna tér 11. szám alatt nyíló Egészségprevenciós Központban megnyitja klubját a Túlsúllyal Élők Társasága.

(Magyar Elhízástudományi Társaság)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.