Dr.. Szanyi Andrea

belgyógyász, háziorvos, geriáter

1545

kérdésre
válaszolt

Szakterülete:

belgyógyász, háziorvos, geriáter

Bemutatkozás:

Önéletrajz

  • 1987-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.
  • 1987-től 1996. decemberéig a Szent László Kórházban dolgoztam, a Fertőző és Trópusi Betegségek Tanszékén, majd a II. Fertőző-Belgyógyászati osztályon.
  • 1993-ban belgyógyászatból, 2000-ben háziorvostanból és geriátriából szakvizsgáztam.
  • 1997-től háziorvosként dolgozom Budapest VII. kerületében.
  • 1998-tól rövid megszakítással másodállásban idősek otthonában is dolgozom.

A háziorvosi munka szerteágazó területein belül szakmai érdeklődésem elsősorban az anyagcserebetegségek, azon belül a cukorbetegség felismerése, kezelése, gondozása, valamint az infektológia felé irányul.

Angol nyelven középszinten, franciául alapszinten beszélek.

Dr.. Szanyi Andrea LEGUTÓBBI VÁLASZAI

Kedves Kérdező! Mivel az elváltozást csak a leírásból ismerem, biztosat nem írhatok, de valószínűleg kitágult vénákról lehet szó.. Az elváltozást okozhatja az érfal gyengesége, vagy valóban az erőlködés okozta tágulat rögzülése. Panaszával keressen fel angiológiai szakrendelést. Mivel nem tudom, hogy az ország mely területén lakik, így ajánlani sem tudok megfelelő rendelést.
Kedves Kérdező! A leletek pontos ismerete és a beteg vizsgálata nélkül nem adható egyértelmű vélemény. Önmagában egy lezajlott mélyvénás trombózis és tüdőembólia nem indokolja az Ön leszázalékolását. Amennyiben viszont szövődmény alakult ki, például jelentős, a keringést befolyásoló poszttrombotikus szindróma, esetleg lábszárfekély, nyirokkeringési zavar, akkor ennek megítélése alapján felmerülhet a leszázalékolása. Nem derült ki, hogy a hátfájdalmát vizsgálták-e, valószínűleg nem a felsorolt előzmények okozzák, kivizsgálása javasolt. A rosszulléteit nem részletezte, ez alapján nem tudok vizsgálati irányt megadni. Próbálja háziorvosával vagy választott orvossal részletesebben megbeszélni, mit tehet.
Kedves Kérdező! A leírtak alapján panaszát valószínűleg a másnaposság és enyhe gyomorrontás ( gastritis) együttesen okozza. Fogyasszon bőségesen folyadékot és könnyű ételeket fogyasszon. A hányás nem csak folyadékveszteséget okoz, hanem az ásványi anyagok hiányát is, így megfelelő sópótlás is javasolt. Javaslom még a szédülés miatt a vérnyomás ellenőrzését is.
Kedves kérdező! A Solu-Medrol szteroid gyógyszer, mely okozhat vízvisszatartást , így szemhéjödémát, és a végtagok duzzanatát is. Amennyiben panasza fokozódik, beszélje meg a kezelőorvosával a Solu-Medrol további adagolását.
Kedves Kérdező! A leírt gyógyszerek közül a Rawel SR (indapamid) okozhat húgysavszint emelkedést. Mivel ennek mértékét nem tudom, javasolom beszélje meg kezelőorvosával a további gyógyszerelését. Az ASA Protect köszvény esetén óvatosan adható, de a gyógyszer szedése nem emeli meg a húgysav szintet. Vércukor emelkedést a felsorolt gyógyszerek nem okoznak.