Vakbélgyulladással ment orvoshoz, gyermeket szült

MTI
megjelent:

"Anyu azt hitte, hogy vakbélgyulladás vagyok" - ezt a címet adta pénteki tudósításának a Bild című német bulvárlap, amely egy rendkívülinek számító szülésről számolt be.

Egy 37 éves nő néhány nappal ezelőtt azzal a panasszal kereste fel az egyik berlini klinikát, hogy minden bizonnyal vakbélgyulladása van. Pontosan egy órával később egészséges fiúgyermeket hozott a világra.

Az orvosok is vakbélgyulladásra gyanakodtak

A szülés, születés módjai
A vajúdók fájdalomküszöbe meglehetősen változó.
A szülés, születés módjai

Monika B. panaszai alapján első pillanatban az orvosok is vakbélgyulladásra gyanakodtak, a terhességnek ugyanis semmilyen látható jele nem volt. A vizsgálatok azonban rögtön kimutatták, hogy terhességről van szó, és a fájdalmak valóban szülési fájdalmak voltak.

"Gratulálunk, Ön szülni fog" - hozták az örömhírt Monika B. tudomására az orvosok, aki a Bild szerint előbb rendkívüli módon elképedt, majd 60 perc elteltével megszülte a gyereket. A kis csecsemő 47 centiméterrel és 2440 grammal makk egészségesen jött a világra, és az Anton nevet kapta.

Nem sejtette az anya, hogy terhes

Az egyedülálló édesanya azt állította, hogy fogalma sem volt terhességéről. Ugyan a menstruáció elmaradt, ebből még semmire nem következtetett, és amúgy is azt gondolta, hogy már túl öreg a szüléshez. A nő a Bildnek elmondta: élete legnagyobb öröme, hogy mégsem vakbélgyulladása volt.

Ennél szebb karácsonyi ajándékot álmában sem tudott volna elképzelni. Az orvosok szerint előfordul, hogy a nők nem veszik észre terhességüket. Egy tekintélyes berlini nőgyógyászati orvosszakértő szerint ennek hátterében gyakran pszichikai okok állnak.

Az esetek többségében ugyanis olyan nőkről van szó, akik nem akarnak gyereket vagy szinte tudatosan hallani sem akarnak esetleges terhességükről. Ebben az esetben a menstruáció elmaradását a változó évekkel igyekeznek magyarázni, a súlynövekedést pedig az egészségtelen táplálkozással.

És ilyen esetekben az orvos szerint gyakran előfordul, hogy a terhesség amúgy egyértelmű jelei is alig vagy teljesen más formában jelentkeznek.

(MTI)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Csősz György és Dr. Szalóczy Péter, szülész-nőgyógyászok
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Cs. K., fordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.