Infarktus: repülhet-e a férjem?

Ez év márciusában a párom infarktust kapott. A vérrög eltávolítása után STENT-et helyeztek be. Majd egy hónapra rá újból bekövetkezett, és újra egy másik STENT az érbe. További vizsgálatok kimutatták, hogy egy harmadik érben is 65 százalékos a szűkület. Állapota időjárási frontokra elég rossz. Az lenne a kérdésem, hogy utazhatunk-e repülőn, ha az út 10-11 órás?

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a szívinfarktus, repülés témában

Ez elég hosszú repülőút. A korábban lezajlott infarktus nem ellenjavallata a repülésnek, általában a friss szívizom-elhalást követő 2-3 hétben nem javasolják az utat (más a helyzet szívelégtelenség, gyakori, nyugalomban is jelentkező mellkasi fájdalmak esetén). Ha a férje továbbra is panaszos, gyakran vannak mellkasi fájdalmai, javasolt egy kontroll során kikérni a gondozó kardiológus véleményét, aki jobban ismeri a kórtörténetet, a jelenlegi státuszt. Fontos, hogy az útra a gyógyszereit vigye magával!

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2010. szeptember 18., 13:24 ; Megválaszolva: 2011. március 08., 13:36

CIKKAJÁNLÓ
Allergiás?
A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
Tehet a hüvelygomba ellen
A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál a tünetei kevésbé kifejezettek, sőt vannak ...
Az egyik korai, magas vérnyomással összefüggő szövődmény a szív izomzatának megvastagodása, azaz a balkamra-hipertrófia.
A szívinfarktus bár gyakrabban fordul elő idősebbeken, de sajnos a fiatalokat sem kíméli. Többnyire, alapvetően egy érfal károsodása, plakk melletti vérlemezked...
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta f...
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az ejekciós frakció %-os értéket hogyan lehet javítani? Nekem jelenleg 45 % mert sajnos volt súlyos szívinfarkt...
Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyo...
Jó napot! 19 éves vagyok, egyetemista. Pár napja volt egy hányós tünettel járó betegségem, de a következő napra elmúlt teljesen. Az esti órákban viszont a sze...
Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöl...