ischaemias laesio

November 8.-án az utcán lettem rosszul, mentő érkezett magas vérnyomást mértek, és mivel előző nap extra mennyiséget bicikliztem ( cca 100 km) dehidratáltságra gyanakodtak, és nem szállitottak korházba. November 10.-én ismét rosszul lettem 220 as vérnyomással szédüléssel gyengeséggel.Ekkor az Amerikai uti korházba vittek ahol a CT vizsgálat nem mutatott friss vérzést. A zárojelentésben az szerepel, hogy: " A bal lencsemag előlső részében apró, vélhetően már nem friss ischaemiás laesio ábrázolodott.Egyértelmű friss ischaemiás jel nem figyelhető meg, vérzés nincs" Kérdésem, hogy a 2 nappal előtti rosszullét nyomai a CT -n lehet-e a " már nem friss" vérzés. Esetleg egy 8.-ai vérzés a CT-n mennyire látszik frissnek. Sajnos a tüneteim azota is megmaradtak, szédülés, 2-3 naponta kiugrik a vérnyomásom, normális vérnyomásnál is koválygás érzésem van.Kardiólogiai, fülészeti, neurologiai vizsgálatokon túl vagyok - elvileg ott minden " rendben" találtak.Edzésben voltam, egészséges életmódot folytattam. Folyamatos vérnyomás csökkentőt nem szedek, körzeti orvos tanácsára, mert az 90/60 ra viszi le a vérnyomásom.Tanácstalan vagyok mert alig tudok az ágyból felkelni. Köszönöm válaszát. O.GY

▼ hirdetés

Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, ha lett volna agyvérzés - friss, vagy nem friss- látszott volna. A leírásban nem vérzés szerepel, hanem vérellátási zavar - példéul egy pici ér elzásródása - okozhatja az eltérést. Ennek oka lehet apró vérrög, vagy helyi érfal betegség is. Az Ön életkorában ez nem ritka, de a vérnyomás beállítása nagyon fontos lenne, további bajok elkerülésére. Ezzel együtt általános kardiológiai állapotfelmérés is indokolt. Egyelőre vezessen vérnyomsnaplót, mert segíthet kideríteni, hogy mikor magas a vérnyomás, és így a terápia jobban személyre szabható. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológua

Kérdés: 2017. december 29., 08:54 ; Megválaszolva: 2017. december 31., 14:06

CIKKAJÁNLÓ
Modern daganatterápia
Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
Tehet a hüvelygomba ellen
A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
A magas vérnyomás olyan állapot, amit rendszeresen, az élet végéig folyamatosan kezelni kell. Az életmódváltás nagyban hozzájárul a magas vérnyomás megelőzéséhe...
Az egyik korai, magas vérnyomással összefüggő szövődmény a szív izomzatának megvastagodása, azaz a balkamra-hipertrófia.
Azt nevezzük coarctatio aortae-nak, amikor a szívből eredő nagy ütőér - más néven az aorta - bizonyos szakaszán az ér keresztmetszete hosszabb vagy rövidebb sza...
Kérdések és válaszok: Stroke (Agyvérzés és agyi érelzáródás)
Kedves Doktornő! 31 éves, rendszeresen sportoló (heti 3-4 súlyzós edzés, heti 1-2 cardio edzéssel, csak fehérjét fogyasztok mint táplálékkiegészítőt), általáb...
Tisztelt Doktor Nő. Édesapám 76 évesen idén augusztusban minden előzmény nélkül elhunyt. Halottvizsgálati bizonyitványon az szerepel hogy agyállományi vérzés ...
Kedves Doktornő! A barátom 1 hónapja Stroke-ot kapott. Nem volt lehetőségünk a 3 órában maradni. Amikor a mentők bevitték a sürgősségire, azt gondoltam, hogy gy...
Már volt strokom, magas a vérnyomásom és a koleszterinem is. Vérnyomás csökkentőt, és vérhígítót is szedek, és a koleszterinre tablettát Azt szeretném kérdezni ...
Tisztelt Doktornő! Édesapám (56 éves) egy hete került kórházba agytrombózissal és másodlagos vérzéssel. Ma volt egy érfestékes CT vizsgálata, mely kimutatta, ...