Vakbél

Tisztelt Dr. Úr!   Olyan problémával fordulok önhöz, hogy nekem múlthét pénteken volt vakbél műtétem laparoszkópiával. Úgy volt hogy hétfőn kiengednek de nekem fájt még jobb oldalon a hasam, a vérvételnél pedig magas volt még mindig a fehérvérsejt, ez a 3.nap volt műtét után. Uh.-ra küldtek és folyadékot mutattott a jobb alhasban, ezt mutatta a műtét előtt is. Tegnap előtt engedtek csak ki pénteken, mindennap vérvétel, uh volt benn. A fehérvérsejt rendeződött, de a folyadék még ott van, az orvos azt mondta hogy műtét alatt azt leszívták, most megint ott van:( A varratokat kiszedték pénteken, de holnap vissza kell mennem a klinikára megint uh, vérvétel stb..  Nem tudom, ez mitől lehet ön szerint?   És miért nem szívták ki újra?   Az is felvetődött, hogy még egyszer felnyitják és megnézik..  Lehet hogy "elrontottak" valamit?   Az orvosom egy nagyon lelkiisemeretes és aranyos orvos, (26 éves).  Mitől lehet ez a folyadék?                                    Válaszát előre is köszönöm!     Tisztelettel:Gabriella Szeged.

▼ hirdetés

WEBBeteg szakértő válasza a vakbélműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Laparoszkópos vakbéleltávolítás után a féregnyúlvány helyén nagyon gyakran van folyadék. Egy gyulladt vakbél körül a hashártya reakciója nem azonnal szűnik meg, ez termeli a folyadékot. A folyadék az esetek döntő többségében magától felszívódik, a kis mennyiségű folyadék leszívásának sokkal több veszélye van, mint a várható nyereség. Amennyiben nincs láz és a fehérvérsejtszám rendeződik várni kell. Egy gyulladt, azaz baktériumokkal zsúfolt vakbél eltávolítása után akár tályog is kialakulhat, ami nem ritka. Ennek ellenőrzése miatt végzik a teljesen korrekt vizsgálatokat. A leírt eset alapján Önt valóban nagyon lelkiismeretesen és szakmailag helyesen látják el. Ismételten hangsúlyoznám, hogy sok szövődmény kialkulása ellen tesz a sebész a műtét alatt, de teljesen kiiktatni ezeket nem lehet, még a leggondosabb ellátás esetén sem.

Dr. Boros Miklós
általános sebész
Itt kérdezhet
Kérdés: 2009-12-02 16:36:35 ; Megválaszolva: 2009. december 02., 16:36

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
A vakbélműtét az általános sebészet talán leggyakoribb sürgősségi beavatkozása. Napjainkban többféle technikával végezhetik a gyulladt féregnyúlvány eltávolítás...
A vakbélműtétet kétféle eljárás keretében tudják elvégezni: van az úgynevezett feltárásos műtét, amikor a hasfalon ejtett metszésen át hatolnak be a hasba és tá...
Várandósság alatt a leggyakrabban előforduló akut hasi kórkép az akut vakbélgyulladás, amely legtöbbször a terhesség első két trimeszterében alakul ki, de a har...
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Tisztelt Doktor úr 2014ben volt balesetem jobb oldali combcsontomat törtem el. Ufn szegezéssel oldották meg. Akkor azt mondták nekem, én döntsem el, hogy bentma...
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy, Három hónapja volt egy Karydakis féle Pilonidal sinus eltávolításom tályog nékül. Műtétem után rá 2 hétre sajnos 2 varratot idő alatt ki...
Tisztelt Doktornő! November 26-án csipőprotézis műtétem volt. Műtét után 3 héttel duzzanat keletkezett a szépen begyógyult műtéti heg mellett, és a térdem is e...
Végbélrepedéssel kínlódok hetek óta. Sajnos még mindig nem jöttem rendbe, pedig szakorvostól szteroidos kúpokat kaptam. Immáron négy hete használom és van még e...
Tisztelt Doktor úr! 2018.12.31-én külboka törést szenvedtem. Harmadcsőlemezes ill. állítócsavaros osteosynthesist végeztek. 9 hét fekvőgipszem volt, majd az áll...