Bal oldali alhasi fájdalom

Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj, görcsölget. Ez is szokott stresszesebb időszakban, és most vizsgaidőszak van. Vérvételen voltam, székletvért is néztek. Minden ok. Vizeletben pár korokozót találtak, de nem olyan mértékű, amire antibiotikum kellene. Nőgyógyásznál jártam, ő a hólyagot mondta, mert tapintásra az fájt. Ami miatt írok, hogy az alhasam baloldala fáj, nyilalgat. Ez lehet esetleg valami bélbetegség jele? Jártam pár hónapja olyan székletvizsgálaton, ahol 99%ig megnézik, hogy van e valami gyulladás a vastagbélben és ha nincs akkor nem kell tükrözni. Nekem nem volt, ezért nem találta indokoltnak az orvos. Tartok attól hogy ez az alhasi fájdalom, meg ez a baloldali nyilallgatás valami nagyobb gondot jelez. köszönettel: Nyírán Eszter

▼ hirdetés

Dr. Plósz János válasza a ibs témában

Ha riasztó tünet nincs, nem kell aggódnia (vérzés, fogyás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz, hányás), valószínűleg enyhe bélhurut, esetleg irritabilis bél szindróma okozhatja a panaszt. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.

Dr. Plósz János
Dr. Plósz János
belgyógyász, gasztroenterológus
Tőle szeretnék kérdezni
Kérdés: 2019. december 04., 18:23 ; Megválaszolva: 2019. december 05., 21:48

CIKKAJÁNLÓ
Sport és immunrendszer
Hogyan befolyásolja a testmozgás az immunitást?
Divatdiéták
A sztárdiéták kevés eredményt hozhatnak. Szervezetünknek nagy károkat is okozhatunk velük.
Ez ugye nem az IBS? Gyakran teszik fel nekem rémülten a kérdést olyan betegek, akik az internetet olvasva próbálnak tájékozódni a panaszaik hátterében álló bete...
Átélték már, hogy vizsga vagy állásinterjú előtt alig megy le néhány falat reggelire? Vagy amikor nehéz kilépni a lakásból a hirtelen támadó hasmenés miatt, ami...
Az irritábilis bél szindróma vagy röviden IBS az emésztőrendszer funkciózavara, mely olyan krónikus panaszokkal jár, mint amilyen a hasfájás, a rendszertelen sz...
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Tisztelt Doktor Nő! Évek óta refluxxal is küzdök. Vékony testalkatú nő vagyok. Nagyon sokszor érzem a hasamban az aorta lüktetését erősen. Volt már több has...
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra alatt gyógyszer ...
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/...
Kedves Doktor Úr! Évek óta tartó problémám, hogy időnként (hetente 1-2 alkalommal, alkalmanként több órára vagy akár napra) nagyon nehezen megy a kilégzés. Úg...
Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim több éve tartanak amelyek a következők: Hajnali órákban erősen nyomó érzésre ébredek, melyet körkörösen derék tájról érzek. Has...