Orvos válaszol összes kérdés: Fog- és szájbetegségek

Fog- és szájbetegségek

Összes kérdés a(z) Fog- és szájbetegségek témában

Gyakori kérdések a(z) Fog- és szájbetegségek témában

Állkapocs ciszta?

2020-04-27 19:40:39
T. Doktornő! Panoráma röntgennel kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. Fogorvosi kontroll során lett figyelmes a doktornőm egy "foltra" a jobb állkapcsomban. A 2017-es és 2019-es felvételen is látszódott. Új röntgen kért, melyen szintén látszódik, ugyanabban a részletességben. Mérete nem változott az évek során. Körülötte ugye rossz, tömött fogak vannak. Cisztára gyanakodott, de az új rtg alapján már nem tudja, mi lehet. Azt mondta, ő szerinte se nem ciszta, se nem tumor, "lehet, hogy semmi". Szájsebészhez küldött (a járvány miatt nem jutottam el). A jobb alsó bölcsességfogra rögtön húzást mondott, és a felette lévő fog kezelését (betömését?). Tünetek: rossz fogak miatt fogérzékenység,-fájdalom, kattogó állkapocs, (régóta fennálló, hol erősödő, hol gyengülő) fülzúgás, erős kétoldali állkapocsfájdalom, de nem főképp a csont részen (oda inkább csak kisugárzik), hanem a fül előtt az állkapocsízületnél, mely gyakran fejfájást okoz. Az állkapocsízületi fájdalom miatt már mindenképp szeretnék gyorsan megszabadulni a bölcsesség-/ ill. rossz fogaimtól. Ön minek véli ezt a foltot az állkapcsomban? Mennyire igényelhet sürgős beavatkozást? Aggódnom kellene? Mivel több kép van, elnézést, csak így tudom őket küldeni: 2017 március: https://postimg.cc/VdL8BLFs 2019 november: https://postimg.cc/F7SGCwVf 2020 március: (scannelni nem tudtam, csak fotózni, remélem így is jó lesz) https://postimg.cc/K40RSYQw https://postimg.cc/1VwCFdWN https://postimg.cc/w1fV1H6G Előre is köszönöm!

Lenyelt fogszabályzó

2020-04-19 09:29:39
Tisztel Doktornő! A fogszabályzóm drótja az alsó utolsó fogamból állandóan kicsúszott és szúrta a számat. Egy darabig próbáltam visszacsúsztatni a brekettbe, de minden alkalommal, mikor ettem, kicsúszott újra, ezért inkább hagytam. Az utóbbi időben feltűnt, hogy már nem szúr, de nem tulajdonítottam neki nagyobb figyelmet. Tegnap viszont megnéztem tükörben, és nincs meg a drót, letört. Ez körülbelül másfél centi hosszú volt. Nem emlékszem, hogy kiköptem volna bármikor, de arra sem, hogy ráharaptam volna és lenyeltem. De az utóbbi a valószínű. Ez okozhat bármilyen gondot az emésztőrendszeremben? Egyáltalán le tudja ezt bontani a gyomorsav? Válaszát előre is Köszönöm!

Fájó fog

2020-04-11 19:50:45
Tisztelt Doktornő! Elnézését kérem, hogy a nehéz időszakban üzenettel zavarom, de tanácstalanságomban nem tudom, hova forduljak. Néhány napja kezdődött fogfájásom, az egyik bal oldali alsó fogamnál. A fájdalom nem elviselhetetlen, csak enyhe, azonban amikor fogat mosok, úgy érzem, mozog a fog, és ez nagyon megrémisztett, nem tudom, mit tegyek, amíg fogorvosi kezelésre el tudok jutni. Akkor érzem, hogy valami nincsen rendben, amikor ráharapok véletlenül, evéskor, illetve fogmosáskor. Félek, hogy meglazul, kiesik a fogam. Nem tudom, jól sejtem-e, de ínygyulladás okozhatja talán. Fogkő látszik az érintett fog mellett. Nem tudom, tudok-e tenni itthon valamit, és azt hiszem, ez sürgős esetnek sem minősül, így ügyeletre sem mehetek, rontani azonban nem szeretnék rajta. Merjem-e mosni, nem fog-e kiesni, mit tehetek itthon? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm, és kellemes ünnepeket kívánok!

Elkezdhettek nőni a bölcsességfogaim?

2020-03-27 08:21:10
Tisztelt Doktornő! Január elején egyik reggel a derült égből elkezdtem egy meglehetősen kényelmetlen érzést érezni az állkapcsomban bal oldalt. Bevallom, meg is ijedtem kicsit tőle, nagyon idegen érzés volt. Pár órával később átváltott egy tompa, nyomó érzéssé az állkapcsomban, illetve kiterjedt a fülemre is. Akkor másfél hónapig ciklikusan váltakozott a tompa érzés az állkapcsomban és a fülemben. Előfordult a bal és a jobb oldalon is, illetve egyszerre mindkettő oldalon is. Nem nevezném fájdalomnak, inkább csak kellemetlenségnek, ami zavaró számomra. Néha a fülem mögötti területen is okozott nagyon gyenge fejfájást. Most visszatért megint ez az érzés 3 hét szünet után. Mivel egyetlen bölcsességfogam se nőtt ki még, ezért rájuk gyanakodok, bár a fogorvosom nem nagyon fejtette ki a véleményét a tüneteimmel kapcsolatban. Voltam fül-orr gégészeten, minden rendben volt. A bölcsességfogak helye nem fáj, néha a felsők nyomásra kicsit érzékenyek, de ez sem vészes. A környező fogak sem okoznak fájdalmat. Január végén készült egy panorámaröntgen, amit ide töltöttem fel: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/www.nextline-software.com/Bikki+Gergely+OP.jpg Az Ön véleménye szerint is a bölcsességfogaim okoznak ilyet, vagy érdemes más területen tovább keresnem az okot?

Íny, fog

2020-03-19 18:04:43
Jó napot doktor úr, doktor nő! Azért fordulok önhöz, mert a kialakult helyzetben sehol sem fogadnak most a fogam miatt és félek mert 12hetes kismama vagyok. A fogammal ami felett lett a probléma mennem kell szajsebeszetre hogy eltávolítsák mert szét van törve, viszont csak ezután mehetnék, hogy betöltöttem a 12 hetet. Most meg nem fogadnak csak ha sürgős.

Mitől duzzadhattak meg a nyirokcsomóim az államon

2020-03-15 07:43:55
Kedden délután fejezte be a fogorvosom a kezelést. Elöl koronák hátul kivehető rész készült. Estére megduzzadtak a nyirokcsomóim. Pénteken az ellenőrzéskor azt mondta lehet a fog kezelésektől is, de ha nem múlik el akkor nem ettől van. Telefonon kérdeztem a háziorvost, szerinte a fogtól lehet. Más tünetem nincs. Allergiára is gondoltam az idegen anyag miatt a számban. A doktornőtől/úrtól azt kérdezem mi okozhatja a duzzanatot és mit tehetek ellene?

Fehér fogíny

2020-03-12 13:32:08
A kérdésem az lenne hogy nagyon hirtelen ki fehéredet a fogínyem, egy fel éve kb el kezdtem dohányozni, valamint dietazok de semmit nem bókol meg magamtól. Mitől lehet a ki feheredett fog ínyem?

Fog ideg ölő

2020-03-12 07:41:58
Tegnapi nap folyamán egy letőrt, tömött fogalmat kezdték gyökér kezelni. Az orvos nem volt túl közlékeny, annyit mondott a kèrdésemre, hogy mi történik most, hogy egy hétre idegölőt tett a fogamba, mit amikor érzem, hogy feszíti a fogalmat, magamnak kell egy fogpiszkálóval kiszednem. Nem igazán volt több lehetőségem kérdezgetni, hogy ez kb hány nap. Nekem többnyire az injekció után jónéhány napig fáj az állkapcsom, jelen esetben is folyamatos fájdalmat, nyomàst érzek. Az interneten olvasgatva, hogy valami képem legyen arról hogy mikor kell kiszednem az idegölőt a következő külföldi cikket találtam. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5107436/#!po=1.04167 A cikk a depulpin anyag által okozott súlyos és visszafordíthatatlan károsodásokról ír és az anyag használatát nem javasolja, sőt ellenzi. Helyezte azt írja, hogy a megfelelő érzéstelenítés mellett az ideg eltávolítását javasolja, ugyanis az idegölőt anyag hatására több fogat is szükséges eltávolítani. Ha ennek az anyagnak a használata más országokban ellen javallott 2014 óta, Magyarországon mennyire boztonságos ezt használni. Mikor kell ezt az anyagot eltávolítani a fogamból? Miért nem kaptam teljeskörű tájékpztatást? Tudna nekem mondani egy időpontot, hogy az 1 hetes várakozás ideje alatt mikor távolíthatom el ezt a tömése és anyagot? Folyamatos a nyomás és fájdalom érzetem, így elég nehéz erre hagyatkozni. Amikor az orvoshoz mentem nem volt fájdalom érzetem, csak kocogtarásra, most viszont fáj. Nagyon köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Melinda

Mi lehet a baj?

2020-02-27 17:00:29
Üdvözlöm.1 éve feltettek koronát (hidat) nagyon fájt úgyéreztem gyulladt,a 7es jobb alsó alatt azonnal lett is egy duzzanat,hasogatott,se antibiotikum sem gyulladascsökkentő nem mulasztotta. Kis idő múlva elkezdtek duzzanatok jönni a nyakamon a pajzsmirigyem körüli csiszták( kizartak a fül orr gégészeti bajt és a pajzsmirigybetegséget. A nyakam egyre duzzadt a jobb alsó állkapcsom hasogatott már nyelni alig bírtam.Az arcomon ekcéma jött ki kipirosodott forrósodott az arcom,szédültem,a testhőmérsMajd alternatív gyógy

Mi lehet a baj?

2020-02-20 11:25:20
Üdvözlöm! Még júliusban kezdődött h elkezdett fájni a jobb alsó fogam v az 5 ös v a 6 os.A röntgen semmit nem mutatott,több doboz antibiotikum sem szüntette majd a pajzsirigyem körül ciszták kezdtek nöni (psjzsmirigy betegség ki lett zárva) majdnem megfulladtam a fogam az állkapcsom a fülem továbbra is fájt.Kaptam szteroidot,az teljesen eltüntette a csomokat a nyakamról.A fogam továbbra is fájt majd 2 hónap múlva gyógyszer nélkül újra dagadni kezdett a nyakam nehezen nyeltem.Gegészeten minden rendben.Csinaltattam fog ct-t mert már fáj a szivem az izületeim.Ott azt mondtak góc húzassam ki.A fogorvos au egyiket gxökerkezelte a 7 re azt mondta minden rendben.De nem vagyok jól.Mellékelem a ct-t önnek.Köszönöm.

Nyomás a fejben

2020-02-10 19:28:44
Tisztelt doktor nő/úr! 6 napja kihúzták a leghátsó rágó fogamat, a vérzés másnap estére állt el, viszont azon az oldalon az arcom azóta is fáj, néha nyilal, mintha keményebb lenne, mint a másik oldalon az arcom. Azóta ha vízszintesen fekszem, nyomást érzek a fejemben, mintha fejjel lefelé lennék huzamosabb ideig. Illetve ha álmomban átfordulok arra az oldalra, rögtön felkelek, olyan rossz érzés, ezért nyilván azóta az alvásom is romlott nagy mértékben. Hozzá tenném, hogy a fogorvos alig tudta kihúzni azt a fogat 3 gyökere volt és csontosodva volt. Ez mit jelenthet? Ez előtt semmi panaszom nem volt hogyha vízszintesen feküdtem.

felső körhíd

2020-02-03 18:44:06
Kedves dr nő! Szeretnék,csináltatni tb alapon felső körhidat,ami 12 tagból áll!Az lenne a kérdésem,hogy milyen anyagból készül,mennyi az ára,és,hogy ha van 2 nagy töméssel rendelkező fog,akkor is kivitelezhető lenne?Illetve van egy ín felett közvetlen letört gyökér kezelt fog,azt még csapos felépítménnyel be lehet vonni a körhídba?Sajnos,most nincs fogorvosunk akitől ezeket megkérdezhetném!Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Gábor

Fehér foltok a nyelven

2020-01-06 15:42:36
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el, mindig olyan. Teljesen tünetmentes, nem fáj nem érzékeny sehol. Problémát jelent ez vagy ártalmatlan? El lehet tüntetni? Válaszát előre is köszönöm

Kivehetős fogsortól szabadulás

2019-12-01 01:06:00
Sajnos nagyon hamar tönkrementek a fogaim és csak részleges kivehetős fogsorra volt pénzem(alul és felül is) Most viszont szabadulnék tőle és más megoldást választanék, akkor is, ha az több pénzbe kerül. Felül csak a 2 szemfogam illetve a 2 bölcsesség fogam van meg. Alul a 2 szemfog és a közvetlen mögötte lévő fog mindkét oldalon, illetve itt is mindkét bölcsesség fog. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim vannak? Mindenképpen, csak olyan megoldást szeretnék, ami végleges és fix, tehát a kivehetőstől mindenképpen szabadulnék.

Gyökérkezelés

2019-11-13 14:51:05
Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék mi lehet "normális", mi nem. A bal felső 6-os fogam régóta hol fájt, hol nem fájt, viszonylag nagy tömés is volt benne. Az orvos végül a gyökérkezelést javasolta. Ez volt 3 hónapja. A gyökérkezelés után (le is zárta azonnal a fogat) eléggé fájt, arcom bal fele is sokáig zsibogott, ekkor készült egy panoráma röntgen, kiderült túltömött az egyik gyökere, de azt mondta az orvos, nem gond. Ezt leszámítva jónak ítélte meg a tömést. Volt egy ideig ez oldali arcfájdalmam is, az szerencsére elmúlt. Viszont egy ideje olyan érzésem van, mintha "idegen " lenne a fog, be lenne duzzadva az íny, szinte külön életet él a fog. Egy hónapja készült egy újabb röntgen, elvileg ott is minden rendben volt. Normális lehet ez a 3 hónapja tartó gyógyulási folyamat? Mit tudok tenni, hogy rendeződjön végre? Köszönöm szépen! Mónika

Nyelv

2019-11-12 16:05:02
Tisztelt Dr-úr! Kb.5 éve térképnyelvem van, ami gyakran érzékeny, de elviselhető.Viszont 4 hónapja csíp a nyelvem vége, és megváltozott a felszíne, piros,durvább a felülete.Voltam egy csomó orvosnál,a hazi orvos probuliotikumot javasolt, aztan garatváladékot vett, neg.A belgyógyász multivit-t javasolt.A gégész 2 hónapja még nem látta vészesnek 1 hete csúnýább,csíp.El vagyok keseredve, nem tudom ,kihez kéne fordulnom, ha rosszindulatú, csak telnek a hetek. Védőnő vagyok,Tisztelettel köszönöm válaszát!

Látászavar

2019-09-02 10:06:36
Kedves Doktornő! Gyökérkezelték a felső hatosomat, azóta az az oldali szememmel a látás valahogy nem az igazi. Kérdésem okozhatja-e ezt a fog, vagy másban keresendő a probléma?

Látás-gyökérkezelés

2019-08-28 23:11:13
Kedves Doktor Úr! Köszönöm szépen a gyors válaszát. Annyit szeretnék még kérdezni, a gyökérkezelés óta azon az oldalon nem látok teljesen jól, valami nem az igazi. Összefüggésben állhat a kettő, vagy másban kell keresnem az okot? Ha ettől van, mikorra várható a javulás? Bal felső hatos fogról van szó. Azt mondta a doktor úr, hogy teljesen steril volt a fog, elsőre le is zárta, kicsit túltömte, de más problémát nem említett. Fogtömésre kell csak visszamennem, most ideiglenes van bent. Köszönöm szépen: Edina

Gyökérkezelés - túltömés

2019-08-25 18:14:44
Kedves Doktornő! 1,5 hete voltam gyökérkezelésen. A doktor úr kicsit túltömte a fogamat. Jó értettem, hogy ez fel fog szívódni? Azt mondta 1-2 hétig fájhat emiatt, legyek türelmes. Köszönöm szépen: Edina

gyökérkezelés

2019-08-13 16:25:38
Kedves András! 2 hónappal ezelőtt kezdődött alsó fogam gyökérkezelése. A fog 4 csatornás. Sajnos nem vált panaszmentessé, továbbra is fáj ráharapásra. Néha azt érzem, mintha nem is a fog fájna, hanem azon a részen az állkapcsom. A mellékelt röntgen alapján, melyet a gyökérkezelés után csináltattam lát valamilyen problémát, ami indokolja a fájdalmakat? Ha igen mit? Ön szerint ez a gyökértömés így rendben van? Lehetséges, hogy "homályos" a felvétel, lent szűk nagyon a csatorna és azért nem látszik felvételen, hogy nem ér végig a gyökértömés? Munkatársuk azt írta, a kép nem fog megjelenni nyilvánosan. Ezt nem is szeretném, hogy a kép nyilvános legyen. Köszönettel, Lora
Első1 2 3 4 Utolsó
A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!