Végbélpolip - Mire számíthatok a műtét után?

Kedves Doktor úr! Felkerestem orvosomat a panaszaimmal és végbélpolipot állapítottak meg nálam. Előrejegyeztek műtétre, de még várom a pontos időpontot. Próbáltam utánanézni részletesen ennek a betegségnek és műtétnek, de pontos információt nem nagyon találtam sajnos. Kérhetnék esetleg segítséget Öntől a témában? Köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza a végbélpolip témában

Tisztelt Kérdező! A jóindulatú bélpolipok javarészben kicsik vagy közepes méretűek, és kolonoszkóppal eltávolíthatók. Nagyobb típusait speciális eljárással távolítjuk el. Akkor lehet szükséges a polipok kimetszése, ha ugyan jóindulatú elváltozásról van szó, de szövődményeket okoz, esetleg a családi anamnézis miatt indokolt az eltávolítás a béldaganat elkerülése érdekében. A végbélpolip műtét lényege, hogy a polip az alapjától legyen eltávolítva. A sebészeti beavatkozás során a nyálkahártyát összevarrják. A műtétet követően néhány napig minden széklet után ülőfürdőt kell venni és a helyi irritációt krémmel szükséges kezelni. A műtét után néhány napig valószínűleg a fájdalom fennáll, ami gyógyszeresen uralható. A keményebb széklet elkerülése miatt bő folyadékfogyasztás és székletlazítás is szükséges a lábadozás időszakában.

WEBBeteg szerkesztőség
Itt kérdezhet
Kérdés: 2011. augusztus 03., 13:12 ; Megválaszolva: 2011. augusztus 07., 16:00

CIKKAJÁNLÓ
Kell a dohány? - Szokjon le!
Töltse le leszokást segítő mobil alkalmazásunkat!
Folyadékfogyasztás
Tények és tévhitek a vízről és az üdítőitalokról.
A végbélrák fiatalkorban ritka, az esetek döntő többsége 50 éves kor fölött jelentkezik. Míg a vastagbélrák azonos arányban fordul elő mindkét nemben, a végbélr...
Mi a végbélpolip? Milyen panaszokat okozhat? Mitől alakul ki? Cikkünkben választ kaphat ezekre a kérdésekre, illetve megtudhatja, hogy mik a további teendők abb...
Mi okozhatja a székelési inger hiányát? Miért veszélyes? Mihez vezethet? Mi a teendő ilyen esetben?
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Tisztelt Dr úr! Egy hete derült fény arra hogy epekövem van amit nehezen viselek 5 darab 2 cm es köveket láttak a hasi uth vizsgálaton e mellet olyan tüneteim ...
Tisztelt Doktor Úr! Nem is Tudom,hogy hol kezdjem.... Közel 13-éve küzdök állandó hasfájással! 2017.októbere óta viszont nagyon felerősödtek fájdalmaim,legink...
Kedves Doktor Úr/Nő, Júniusban hosszabban tartó (2-3 hét) hasmenéssel és puffadással járó tüneteim voltak, amivel még háziorvosnál jártam, széklettenyésztés tö...
Üdvözlöm. Sajnos már nincs olyan étel ami után ne lenne problémám vagy rossz közérzetem. S az lenne a kérdésem hogy ez mitől lehet? Biztos vagyok benne hogy a g...
Üdvözlöm! Véres a székletem.Tudok rendesen székletet üriteni, de valamikor rendes a széklet,de van amikor bogyók.Pár napja egy nyálkás váladék volt a széklet és...