pánikroham

Üdvözletem! Pánikbetegvagyok 5 éve. Ma sokszor jött az a majdnem pánikroham 4-5x, mint az esős frontosabb időkben általában, de aztán átbilentem nem tudtam le relaxálni,(dulsevia 60mg regel 1x és xanax SR reggel 1x, szükség esetén 0,25frontin),jött a félelem,a has görcs, hasmenés,sírás érzet,ez kb egyidőben jelentkezett már nem először (főleg éjszaka) hatalmas éjségérzettel, és általában egy forró egyszerü zöldséglevestől jobban leszek gyomorilag és lassan megnyugszom.(a tömör ételektől ilyenkor csak hányingerem van. A tejtermékektől puffadok, elétvágytalanodok és hányingerem lessz.) Változatosan eszek multivitamint és ceteb-t szedek minden nap. Az éhség érzet hamar elmúlik, néha meglepően hamar egy fő étkezésnél például, eltelitődök és maximum néha ránassolok a következő étkezésig mert ígyis megpocakosodtam az elmult 3 évben egy gyógyszerváltás után amit viszonylag későn váltott le a kezelő orvosom. A kérdésem, hogy ez pánik betegség tünet? A fránya internet szerint ez lehet cukorbetegség, de a háziorvosom éves labor eredményeim alapján mindig aztmondja, hogy biztos nem. Anyai nagymamám volt cukor beteg, gógyszerese majd inzulin szúrós fokozatig (csak ennyit tudok) Mag, hogy a frontin ijenkor kb 5 perc alatt megszünteti ezt a hirtelen hatalmas éjséget de azért rá kell ennem egy kis levest, hogy konfortos legyen.

▼ hirdetés

Dr. Szanyi Andrea válasza a pánik betegség témában

Kedves Kérdező! Ha az éhomi vércukorértéke normál tartományba esett, akkor nem beszélhetünk cukorbetegségről. Az elhízás, nem megfelelő táplálkozás és a családi háttér nyilván rizikótényezőt jelenthet a későbbiekben. A leírtak alapján Önnél a pánikbetegség felerősödése merül fel. Mivel a leírt, szedett gyógyszerek ellenére tünetei vannak és étkezési problémák is jelentkeznek, javaslom, hogy keresse fel pszichiáterét, hogy az eddig szedett gyógyszereit módosítsa, esetleg e mellett más kezelési lehetőséget is felajánljon.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea
belgyógyász, háziorvos, geriáter
Online kérdésfeltevés - Webbeteg.hu
Kérdés: 2020. június 13., 18:14 ; Megválaszolva: 2020. június 16., 20:54

CIKKAJÁNLÓ
Hüvelygomba és fogamzásgátló
Online konzultáció
Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
Kérdések és válaszok: Egyéb
Üdvözlöm! 6 éves kisfiam nemrég kapta a Dpt.védőoltást. Eddig ezuután az oltás után semmi problémánk nem volt. Most viszont oltás után,1 napon keresztül szinte...
Jónapot! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy egy hete fáj a torkom a nyelvem tiszta fehér belül mintha apró hólyagok lennének a nyelvemen oldalt felfedezte...
Üdvözlöm! Hirtelen kezdődő rövid ideig tartó rosszullét,napközbeni többszöri fáradtság érzet,álmosság. Hangulat ingadozás, néha jelentkező feszültség. Vérvét...
Jónapot kívánok! Az utóbbi 2-3napban hasi görcseim voltak (még elviselhető formában) azomban buscopan és meteospazmylra sem múlott +gyomorfájás . Ma viszont a...
Kedves Doktor úr/nő! 1 hete kezdődött a problémám, amikor a számban, konkrétan a nyelvemen égő, szúró, csípő érzést éreztem. 4 napja még mindig éreztem, megnéz...