Látszódik a pulzus lüktetése

Tisztelt Doktornő/ur! Miért látszik a csuklóm belsején a pulzis lüktezése és a nyakamom is? Ránézek és erősen látszik. Szabad szemmel megtudnám számolni. Még a hasamon is látszik. Ez normális, hogy így látszik a lüktetés? 160 cm és 46 kg vagyok. Egyébként nem magas a pulzusom se a vérnyomásom. Köszönöm

▼ hirdetés

Dr. Molnár Dóra válasza a pulzus témában

Kedves Kérdező, Ön a testsúlya és testmagassága alapján a testtömeg index (BMI) számítás szerint sovány kategóriába tartozik. Emiatt valószínűleg vékonyabb a bőr alatti zsírpárna és ezért a bőrhöz közeli erek pulzációja láthatóvá válik. Ehhez még alkati okok is hozzájárulhatnak. A hasi aorta lüktetését átveszik a környező szervek, hanyatt fekvésben, vékony, ellazult hasfallal ez a pulzáció is észlelhető. Természetesen az állapotáról biztosat csak vizsgálat után lehet mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2017. március 03., 14:44 ; Megválaszolva: 2017. március 06., 20:42

CIKKAJÁNLÓ
Az urológus is csak ember
Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
Hüvelyfolyás és terhesség
Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.
A pulzus vizsgálata az egyik legrégebben alkalmazott orvosdiagnosztikai módszer, mely a szív hallgatózásával, a vérnyomás mérésével együtt végezve a mai napig n...
Tegyük fel, hogy két órával aludt kevesebbet minden este a múlt héten, egy pénteki határidős nagy projekt miatt. Szombaton és vasárnap azonban négy órával többe...
A zöld kávé, illetve a belőle készült kivonat mint étrend-kiegészítő összetétele a szemes kávéhoz nagyon hasonló. Főleg magasabb klorogénsav-tartalmában különbö...
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Tisztelt Doktornő! A következő problémával kapcsolatosan kérek tanácsot. 4 éve voltam extrasystole miatt egy kardiológiai kivizsgáláson. Akkor minden rendben...
Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet...
Tisztelt Doktornő! Kérném segítségét az alábbi vizsgálat és EKG-lelet értelmezésében. Mire utal, ha utal valamire, milyen betegség gyanúját vetheti fel? 37 év...
Kedves Doktornő! Öcsém többször felkereste háziorvosát, azzal hogy gyakran patakokban folyik róla a víz kb. 20 percig, aztán helyre áll a rend. A háziorvos megn...
Tisztelt Hölgyem! Kb. fél éve szedem az AHCC-t megelőzésként, mely Alfa-glükánt, C-vitamint, B6 vitamint és folsavat tartalmaz. ( 120, 100, 2,8 és 400 mg)Az ára...