Emlő rosszindulatú elváltozása

Tisztelt Doktornő! Októberben a jobb emlőmben 9 óra irányában egy 17x4 mm és 7 óra irányában egy 5x4 mm daganatokat diagnosztizáltak.Csontizotóp vizsgálatom negativ, tumormarker eredményem értékhatáron belüli, mellkas rtg negativ, mellkas tüdő CT -jobb oldalon az axillákban megnagyobbodott 15 mm-es kontrasztot halmozó pathologiás nyirokcsomó ábrázolódik. A két daganat távolsága 27 mm. mivel kis volumenő emlőm van ezért mastectomia elvégzése javasolt. Emlőmegtartó műtét nem lenne elegendő? Kérném mielőbbi válaszát, mert december 5-re tervezik a műtétet. Köszönöm

Dr. Tóth Judit válasza a Emlődaganat, Melldaganat témában

Kedves Kérdező! Abban az esetben, ha egy negyedben megtalálható a daganat és a kimetszés biztonsági zónája, elég a részleges emlőeltávolítás. Fontos a daganat mérete és az emlő aránya is. Sajnos a pontos kép nélkül erről nyilatkozni nem tudok. Kérdezzen meg erről radiológust, aki emlődiagnosztikában járatos.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit
Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

Orvos válaszol

Kedves Kérdezőnk!

Felhívjuk figyelmét, hogy az Orvos válaszol szolgáltatás díjköteles, amit egy emelt díjas SMS elküldésével lehetséges kifizetni.
Az SMS díja bruttó 508 Ft/SMS.
Részletesen a szolgáltatásról, ügyfélszolgálat elérhetőség

1. Küldje el a WEBBETEG szót a következő telefonszámra: 06-90-643-644
2. Írja be a válaszüzenetben kapott kódot a következő oldalon!
3. Írja le kérdését szakértőnknek!

KÉRDÉS FELTEVÉS

CIKKAJÁNLÓ

Sclerosis multiplex
Miért ritkább a férfiaknál? Ebben a tesztoszteronnak is szerepe lehet.
Állítsa meg az időt!
Íme, a Vichy speciálisan a változó korba lépő hölgyeknek kifejlesztett innovációja.