Emlő rosszindulatú elváltozása

Tisztelt Doktornő! Októberben a jobb emlőmben 9 óra irányában egy 17x4 mm és 7 óra irányában egy 5x4 mm daganatokat diagnosztizáltak.Csontizotóp vizsgálatom negativ, tumormarker eredményem értékhatáron belüli, mellkas rtg negativ, mellkas tüdő CT -jobb oldalon az axillákban megnagyobbodott 15 mm-es kontrasztot halmozó pathologiás nyirokcsomó ábrázolódik. A két daganat távolsága 27 mm. mivel kis volumenő emlőm van ezért mastectomia elvégzése javasolt. Emlőmegtartó műtét nem lenne elegendő? Kérném mielőbbi válaszát, mert december 5-re tervezik a műtétet. Köszönöm

Dr. Tóth Judit válasza a Emlődaganat, Melldaganat témában

Kedves Kérdező! Abban az esetben, ha egy negyedben megtalálható a daganat és a kimetszés biztonsági zónája, elég a részleges emlőeltávolítás. Fontos a daganat mérete és az emlő aránya is. Sajnos a pontos kép nélkül erről nyilatkozni nem tudok. Kérdezzen meg erről radiológust, aki emlődiagnosztikában járatos.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit
Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Itt kérdezhet
Kérdés: 2016. november 30., 18:20 ; Megválaszolva: 2016. december 01., 21:01

CIKKAJÁNLÓ
Férfi inkontinencia
Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
Tiszta orrok, nyugodt napok
A mellrák kialakulása több tényezőre vezethető vissza, konkrét külső hatáshoz nem köthető. A mellrák nem lehet egy bizonyos életforma következménye. Ez azonban ...
A jóindulatú emlőbetegség (más néven mastopathia vagy fibrocystás emlőbetegség) a leggyakoribb jóindulatú emlőelváltozás a változókor előtti korosztályban....
A médiában időről időre szárnyra kap a hír, miszerint a melltartónak szerepe van a mellrák kialakulásában. Sokan nem tudják eldönteni, mi is az igazság, és inte...
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tisztelt Doktornő! Édesapámnál prosztatarákot diagnosztizáltak biopszia alapján amit gyulladás közben csináltak ezért reméltük,hogy ez fals érték. A PSA 27 vol...
Kedves Doktornő, A kérdésem az lenne, hogy jelenleg gemcitabin kezelést kezdtünk el (2 alkalommal) és mind a kétszer nagyon rossz állapotba került tőle a felsé...
Tisztelt Doktor Nő! Változó korban lévő 47 éves nő vagyok. Jelenleg folyik a kivizsgálásom, hormonpótló kezelést szeretnék beállíttatni. Rákszűrésem negatív, ...
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Férjem CT eredményei aggasztanak, így véleményt szeretnék kérni hogy ez jelenthet-e rákot? A PANCREAS FELETT TÖBB, 5-10 mm-es ny...
Tisztelt Főorvos Asszony. A tumor markerek közül az egyik pozitív lett. Ez a Se CEA 2,78 normál érték <2,50. Prosztata túltengésem van tudom, hogy ezzel PSA kap...