Paradicsom csatni

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg érett paradicsom
  • 50 dkg zöld paradicsom
  • 8 cikk fokhagyma
  • 2 nagy hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 250 ml fehér borecet
  • 6 ág zöld zeller (nem zellerlevél
  • hanem a világoszöld vastagszárú)
  • 3 szétmorzsolt chili (esetleg 1-2 cseresznyepaprika is megteszi)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 szétmorzsolt babérlevél
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk, torzsáját kivágjuk. Az érett paradicsomot egy lyukas kanálban egyenként forró vízbe merítjük, meghámozzuk és apróra felvágjuk. A zöld paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, s felaprítjuk. Az olajat felmelegítjük, a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, csendesen főni hagyjuk, néha megkavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót, ecetet. A zellert megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk, úgyszintén a fűszereket. Lassú tűzön főni hagyjuk, ameddig jó sűrű nem lesz, közben meg-megkavarjuk. Forró ecetes-sós vízzel (2 evőkanál ecet, 2 evőkanál só 1 liter forrásban levő vízhez) kiöblített csavaros üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Hasonló receptek

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gombás-zelleres szendvics

Egyéb, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: