Vaníliás karika
Hozzávalók:
- 20 dkg Coelipan süteménypor
- 10 dkg margarin
- 10-15 dkg porcukor
- 10 dkg főtt burgonya
- 3 dkg élesztő
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl langyos víz
- só
- (4 dkg vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja)
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A coelipan port a szódabikarbónával, majd a zsiradékkal, s a főtt, áttört burgonyával, a felfutatott élesztővel és a diétában megengedett ízesítőkkel alaposan összedolgozzuk. Habzsákba töltjük, a zsiradékkal kikent sütőlapra tetszés szerinti formákat készítünk. 10 percig pihentetjük, mérsékelt tűznél világos rózsaszínűre sütjük. Melegen (vaníliás) porcukorba forgatjuk.
Hasonló receptek
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Intelligens krémes
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes
Császármorzsa
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes